Majlo måste dö!

Svenska Monia Johansson har kämpat för sin hunds liv i ett halvår.

Men norska polisen ger inte upp.

Majlo ska avlivas – till varje pris.

Amstaffhunden har redan blivit en internationell djurrättsangelägenhet.

En Facebook-grupp med namnet ”Rädda Amstaffen Majlo” har 26 052 medlemmar, och bloggare i både Sverige och Norge har protesterat vilt mot avlivandet av hunden.

Det var för två och ett halvt år sedan som Monia och maken Daniel bestämde sig för att utöka familjen med amstaffvalpen Majlo. I samma veva beslöt sig paret för att lämna Eksjö och starta företag i norska Klæbu. Att hundrasen amstaff är olaglig i Norge visste de inte.

– Han är fin, lugn och ordentlig. Vi har åkt fram och tillbaka över gränsen med Majlo hur många gånger som helst. Det har aldrig varit några problem och ingen har sagt något. Han är jättebra med barn och älskar vår lille son, säger Monia Johansson.

Men den 23 februari nackade polisen på dörren. Monias svärmor var ensam hemma med hunden.

Hämtade hunden

– Svärmor förstår inte norska, hon pratar bara svenska och öppnade såklart för polisen. De viftade med ett papper och tog Majlo med sig, säger Monia Johansson.

Dokumentet förklarade att hunden var olaglig och att den skulle avlivas inom två veckor. Och sedan dess har det varit en enda lång kamp för paret. De anlitade en advokat för att slåss mot polisen och i somras trodde de att Majlo skulle få leva, när tingsrätten upphävde polisens beslut om avlivning.

Men polisen vägrar att släppa hunden fri, trots att Monia och maken har erbjudit sig att direkt ta ut Majlo ur landet. Nu har polisen överklagat beslutet till nästa instans, Frostating lagmannsrett.

– Det känns tungt idag. Man tycker att de borde lägga energi och pengar på annat än en hund, säger Monia Johansson till norska tidningen Nettavisen.

Internationellt engagemang

Nu har Majlos öde även väckt uppmärksamhet utanför Norden. Kanadensiska djurrättsorganisationen CVFAF uppmananr nu till en brevskrivarkampanj, där alla ska protestera till Norges justitieminister Knut Storberget.

– Skäms på er, hälsar organisationen till polisen, via tidningen Nettavisen.

Parterna ska mötas i rätten för överklagan den 8 december. Fram tills dess befinner sig Majlo på en kennel, på hemlig ort.

____________________________________________________________________________________________

Källa: Aftonbladet


Men herregud släpp hunden till familjen och låt dom flytta tillbaka till Sverige då! Alla kan väl göra misstag och missa nånting, eller?
Det är ju trots allt en familjemedlem vi pratar om...


Thilde fyllde 2 år i söndags!

Och jag har fortfarande inte skrivit något om det. Illa illa.. men nu kommer det :o)

Hon hade nog en underbar dag min lilla tös. Det började redan på lördagen då Madde, Johan och Robin kom och hälsade på, då hade jag inte hunnit ordna med nå fika eller så än så dom fick bara en slät kopp kaffe och Madde tog bara ett glas vatten! Gissa om det kändes illa, men dom sa själva att det var helt okej så =P
Av dom fick Thilde 3 tröjor:


Fullt upp med att öppna paket


Här är tröjorna, sååå fina!


Här är hon i finaste Kitty-tröjan och svarta Jazzbyxor, alldeles nyduschad :o)

Sen på söndagen så började det komam främmande vid kl 12 och sen var det folk hela dagen till kl 20 på kvällen om inte till och med lite längre än så! Men det var mycket trevligt och Thilde fick mycket fint som hon tyckte om. Jag höll på å knäppte kort på alla presenter men så blev minnet fullt i kameran så jag fick inte med allt men här kommer några presenter till iaf :o)


En säng fick hon av farmor och Svempen. Täcke kudde och sängkläder fick hon av mommen och Elmo


Den här overallen fick hon också av mommen och Elmo

 

 

 

 



Det var lite bilder från födelsedagen men inte bild på alla presenter som sagt...

Sen nu i veckan så kom det snö, så i två dagar nu har det varit vitt på backen men nu är det nästan helt borta, jag hoppas på att det kommer lite till i natt ;o) Jag ÄLSKAR snö! <3



Thilde trötter


Thilde trötter


Thilde 2 år <3

Idag blir min lilla tjej hela två år! <3
Det är sjukt så fort tiden går, jag tycker inte det var länge sen hon låg i min mage och sparkades :o)



Mordet på John Hron (känsliga läsare varnas)

När jag gick i högstadiet så kom John Hrons föräldrar dit och hälsade på och berättade om hur deras son mördades. Det var det hemskaste jag någonsin hört tror jag.

Här kommer berättelsen:

Mordet på John Hron

 


 

Onsdag kväll

Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.

Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.

Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

 

Mordet

Det är elden som lockar till sig Johns mördare.

Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde. T-shirt worn by one of John Hron's attackers

De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.

Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och fö! ;rstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.

Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.

John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.

Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.

Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

 

Epilog

Det är mycket plågsamt att ens tänka på de sista timmarna i Johns liv. Han torteras och förnedras på ett upprörande sätt. Hans bödlar kan inte ens låta honom bekänna sig till det han tror på och står för. Med slag och sparkar får de honom till slut att säga det de vill höra: att han gillar nazister.

En pojke, som endast är fjorton år gammal pinas, plågas och mördas, och hans plågoandar kan efteråt inte ens förklara varför. Det finns inga gränser för den brutalitet de visar. De bara fortsätter, hejar på varandra, tävlar i en vanvettsspiral mot allt grövre brutalitet. De sparkar honom överallt, i ryggen, i sidan, på benen, på armarna, men framför allt mot halsen och huvudet.

När de själva kastat honom i sjön som en slutpunkt på en lång misshandel kan de ändå inte inse att de därmed satt punkt, de kan inte erkänna för sig själva att de frivilligt släppt honom ur sitt våld. De kräver att han simmar tillbaka för att få mer. I timmar har de gett fritt utlopp för ett besinningslöst raseri och en gränslös sadism, men det finns ännu tid för besinning. Ändå tyder inget på att de för ett ögonblick överväger att upphöra med sin tortyr. De använder kamraten som gisslan och utnyttjar Johns rättskänsla för att hindra honom från att rädda sitt liv. Inte ens de vildaste djur uppträder som Johns mördare.

Vad begär de egentligen mer av John där de står och skriker åt honom att komma upp från sjön? De begär att han ska ge dem sitt liv. Det är allt han har kvar, men han gör det ändå. Han återvänder frivilligt till sina bödlar, för att rädda sin kamrat och för att utsättas för mer tortyr.

Avväpnas de av hans mod? Skäms de?

Inte alls. De är ännu brutalare i sin misshandel, de sporrar varandra till ännu hårdare slag och sparkar.

Kan de åtminstone känna sig nöjda, när de har ett sönderplågat medvetslöst bylte vid sina fötter, en människotrasa, en livlös kropp som inte ens längre kan uttrycka smärta, utan bara mumlar när de sparkar på den?

Inte ens nu är det nog. De släpar en medvetslös fjortonårig pojke till vattnet och dränker honom.

Om de inte tidigare har förstått hur allvarlig deras misshandel har varit, finns det fortfarande en sista möjlighet för dem att besinna sig. När de ser att John inte vaknar upp av att bli kastad i vattnet, kan de hoppa i och dra honom i land. För ett kort ögonblick, innan allt är för sent, har de chansen att förstå att de har gått för långt; de kan skona pojken från drunkningsdöden.

De gör ingenting. Ängsliga och ynkliga, räddhågsna för att framstå som veka inför varandra ser de bara på. De rullar en cigarett, och går sedan sin väg, och låter en fjortonårig pojke, som inte gjort dem något ont, sjunka och dö.

Avrättningen har verkställts.

En pojke, som har hela livet framför sig åker ut till en sjö för att campa. Livet leker. Efter några timmar förbyts allt i en mardröm. Han misshandlas, torteras och mördas i ett vanvettigt utbrott av våld. Sällan har en sådan utstuderad grymhet och sadism, en sådan total brist på mänsklighet visats upp av tonåriga pojkar.

John är död, han är borta för alltid, men hans död får inte vara helt utan mening. Vi har alla ett ansvar för det samhälle vi lever i. Vi kan inte göra som Johns mördare; bara vända ryggen till en stackars pojkes ohyggliga, plågsamma död och gå vidare.

Det beror på oss alla hur det samhälle vi lever i ser ut.

Vi är många, många som vill leva i ett land där två pojkar tryggt kan ge sig ut på äventyr på sommarlovet, och tälta vid en sjö. Om vi vill ha ett sådant samhälle måste vi också ibland vara beredda att som John visa mod. Vi måste visa att vi står för varje människas rätt till sitt liv och sin frihet.

Vi måste minnas John Hron, en pojke som vägrade fly, och som därför förlorade sitt liv.


Dagens låt




The Fray - How to Save a Life

Hektisk dag!

Ja det kan man lugnt säga, det har varit fullt upp hela dagen tycker jag!
Gick upp kl 8 och gjorde i ordning Thilde och mig innan vi åkte till dagis. Sen åkte jag till Madde och Robin en sväng och gosade lite och passade Robin medans Madde var ner och handlade lite :o) Huuur mysigt som helst! Han är så jävla gó den ungen!!
Anna och Inga-lill kom dit en sväng också så jag träffade dom och Madde bjöd på frukost :o) Det var jättemysigt!
Sen när vi satt där vid köksborde så kände jag att jag bara orkade inte cykla hem så jag drog ut på det =P Men vid 12 åkte jag hem och duschade, sen var det bara att ge sig iväg igen för det var höstfest på dagis och den började kl 14. Ja när jag åkte hem från Madde så handlade jag lite också. Först var jag till Lidl och köpte duschkräm, sen in på ICA å köpte frimärken sen in på konsum och fixade "lukta gott" tjosan till Madde.
SEN åkte jag hem och duschade och gosade lite med hundarna, sen var det bara att sticka iväg igen.
Det var sån motvind så när jag kom hem till Madde med lukta-gott-tjosan så var jag alldeles svettig =P där vart ju duschen onödig =P

Sen så åkte jag ner till dagis och Thilde blev SÅ glad när hon fick se mig. Så var vi ute och lekte lite och bakade "Stompa"bröd. Det var jättegott!! Alla fick göra sitt eget bröd och grädda det över elden. Thilde ville inte stå i kö och vänta så hon gick iväg och åkte rutschkana istället. Inte alls ovanligt enligt fröknarna =P Hon älskar att åka kana :o)

Sen pratade jag massor med en gammal klasskompis som praktiserar på Thildes dagis, vi pratade gamla minnen och grejer så det var jättekul :o)

Här kommer lite bilder från dagen:


Haha jag lyckades knäppa kort precis som Robin spottade =P


Sötnosen <3


Här sitter vi vid bordet och fikar på höstfesten


Thilde gräddar "Stompa"


Thilde ligger och ritar i sanden


Thilde och Fanny ligger och ritar i sanden :o)


En annan mysig bild bara. Thilde och Spike ligger och sover i soffan <3

Gary Jules - Mad World




Fan va länge sen det var jag hörde den här låten. Den är sååå fin!! <3

Hemma och mätt

Nu har vi kommit hem från dagis och ätit lite mellis också. Kokt knäppkorv med bröd och räksallad, mums!!


Dom var ute och lekte när jag kom till dagis, Thilde var så klart vid rutshkanan =P Hon bara älskar att åka kana!
Nu ska jag dammsuga lite så allt är rent och snyggt tills Jonny kommer hem :o)
Han kommer ju bara hem, duschar, byter om, käkar lite snabbt och sen sticker han iväg på hockey. Matchen börjar ju kl 19 ikväll så han kommer inte vara hemma förrän vid 23-23.30 nån gång tror jag.

Så jag och Thilde får en myskväll för oss själva :o)
Beckis och Dennis kanske skulle komma och hälsa på en sväng ikväll för dom skulle eventuellt till Tierp frä att köpa syrsor till Siggan :o)

Nej nu ska jag sätta lite fart så jag får upp värmen :o)

Puss på er!

Till dagis

Ja när vi skulle åka till dagis i morse så var det is på sadeln! Gissa om det vart kallt åt ädlare delar =/
När vi kom fram till dagis och skulle "parkera" cykeln så säger Thilde till mig: "Mamma jag inte dagis, jag åka hem" men sen gick det ju bra, jag sa till henne att hon skulle vara där och leka med barnen så skulle ju jag komma och hämta henne sen så då gick det :o)

Sen när vi kom in så tvärnitade hon i en av dörröppningarna. Så jag gick förbi henen och in till "lekrummet" men hon stog kvar. Då gick lilla Vejke fram till henne och tittade på Thilde så gick han bredvid henne ända in till dom andra barnen. Det tyckte jag var så jävla gulligt!! Han sa inget och rörde inte vid henne men han stöttade lixom henne så hon vågade gå in <3
Han är så söt lilla Vejke, han är ju bara lite drygt ett år och är liten i växten så han nådde henne ju knappt till axeln :o)

Puss på eder!

Sommaren 2008 på Åland




Tänk så liten hon var!!

Angels Cry - Red Jumpsuit Apparatus




Underbar låt...

Eftermiddag

Ja eller nu är det nästan kväll får man väl säga.
Thilde har inte sovit något idag. Hon fick nått hysteriskt utbrott när hon skulle sova så jag tog ner henne. Hon grinade så hon nästan inte fick luft stackarn.

Vi var ju till läkaren idag. Det kändes nästan onödigt att gå dit. För det första så visste han inte riktigt varför vi skulle komma om det var för återkoll av benen eller för urinvägsinfektionen hon hade förra hösten. Men han antog att det var pga infektionen så bara frågade han om vi märkt något mer av det och då berättade jag att hon hade en urinvägsinfektion när hon hade vattkopporna också och fick äta penicillin. Han gick in i hennes journal och tittade och sa att det var så lite bakterier den gången så den gången räknade han inte som en urinvägsinfektion.

Nej så bara sa han att det var ju bra att vi inte märkte något av det så fick vi åka hem... han tog inte ens i henne =P


Måndag igen

Ja idag är Jonny på jobbet igen då. Hoppas det går bra för honom och att han inte får ont igen. Det var så kallt i morse så han fick ta på sig långkalsonger och dubbla långärmade tröjor!  *brrr*
Jag avundas verkligen inte honom som får jobba ute hela dagarna nu.

Jag gick upp med planen att ta det lugnt på förmiddagen idag och sen sätta igång med städning och så när Thilde sover på eftermiddagen men så såg jag att hon ska vara hos barnläkaren kl 15 så det blev en snabb ändring i schemat =P Så Thilde sitter i badet nu och vi har käkat frukost så när jag skrivit klart här så ska jag börja plocka undan lite och fixa diskmaskinen sen är det dags för henne att sova nästan, äta lite lunch först så klart och medans hon sover får jag duscha å sen är det nog bara att sticka iväg. Jag är bara lite orolig för att jag inte ska orka cykla ner än! Förkylningen är ju fortfarande kvar, just nu får jag ingen luft genom näsan, men jag får åka i tid så man slipper stressa.

Och då helt plötsligt så har ju hela dagen gått! För vi kommer ju inte vara hemma förrän efter 16, för det tar ju ungefär en halvtimme hos läkaren, sen ska vi cykla hem och jag måste handla lite innan det, och då tar det ju sin lilla tid.

Men nej, nu måste jag börja plocka undan här så jag blir klar nån gång :o)

Men jag hör av mig sen om hur det gick hos läkaren!

Peace and Love


Fan jag gråter! Vilka minnen!! <3<3<3



Den här lyssnade vi massor på medans Thilde låg i magen. Det är så svårt att få tag i just den här versionen. Det finns många live-versioner men det var exakt den här jag hade på mobilen då, där publiken får sjunga med och ååååh....

Den var rolig!



Nätets 100 roligaste klipp på 4 minuter :o)

Hur sjuk är inte världen egentligen?

Först fick jag läsa om det där med den 10-åriga flickan på Johannas blogg och sen det här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5900583.ab

Vem ska man kunna lite på? jag trodde iaf att barnen skulle kunna känna sig trygga i skolan med lärarna, men tydligen inte....

Hur fan ska jag våga låta Thilde gå i skolan när det bara händer en massa skit?!
Visserligen var ju inte just det här i Sverige, men det är väl bara en fråga om hur mycket som luskas fram...

Söndag

Det känns lite konstigt att tänka att Jonny ska åka och jobba i morgon nu när han har varit hemma 1½ vecka! Men man vänjer sig väl snart igen antar jag. Men det kommer nog bli ganska jobbigt för Thilde, hon har ju blivit ganska pappig under den här tiden =P

Idag händer det nog inte så mycket, Jonny ska byta däck på bilen för när han åkte hem från Stockholm igår så fick han punktering så då byter vi till vinterdäcken nu istället.  så det ska han göra, så ska han till Björklinge och hämta hem firmabilen. Eventuellt ska vi åka och hälsa på Dominique en sväng idag också men vi har inte bestämt något än. Det är så bra att hon har varit förkyld också för då kan man umgås även fast jag är förkyld =P

Just nu står Thilde och ritar lite vid vardagsrumsbordet och Jonny sover fortfarande. Jag tänkte att vi snart ska gå upp och krypa ner i sängen med honom för lite morgonmys :o)

Hmm annars så har jag nog inte så mycket att berätta tror jag.

Eller jo, jag vill rekommendera ett blogginlägg som jag läste idag. Det var Joppis som skrev om nån tidningsartikel om en flicka på 10 år som blivit våldtagen av tre stycken 12-åringar på rasten i skolan!! Det är för fan hemskt!!

http://lofstroem.blogg.se/2009/october/valdtogs-pa-rasten.html#comment

Hockeyn är slut

Ja herregud, hockeyn är slut och jag är helt slut jag med!!
Är fan alldeles svettig!! Men vilken spännande match det var! Man kunde inte vara säker på vinst alls!
Även om jag kände mig ganska säker när dom gjorde 3-0 redan i första perioden. Men så vaknade brynäs när Djurgården hade en utvisad och reducerade till 3-2!! Sen var det jämt ända till slutet och efter förlängning så slutade matchen 4-4....

Älsklingen var ju inne och han blev ordentligt inzoomad en sväng :o) Det tyckte jag var roligt! Bara han och killen som stog bredvid syntes i hela TV-rutan :o)

Thilde gick bakom TV:n för att kolla, men "neej ingen pappa dä" <3

Nej nu ska jag busa lite med henne tills Jonny kommer hem för då komme hon bli pappig för hon saknar honom väldigt mycket nu. Har frågat efter honom flera gånger och började till och med grina när hon kom ner efter att hon sovit när hon upptäckte att han inte var hemma än :o)


Min älskling! <3

Hockey idag!

Tyvärr så kunde inte jag följa med in idag men jag ska kolla på matchen på TV istället. Det är med blandade känslor faktiskt. För det är en jävla upplevelse att vara där men det ska samtidigt bli kul att höra hur det hörs från klacken utifrån :o)

Annars så oroar jag mig lite för Robin <3 Och även för Dominique <3 Hoppas allt löser sig för er!

Just nu sover faktiskt Thilde. Igår sov hon ju aldrig något på dagen. Jag skrev ju i sista blogginlägget att hon sov, men det gjorde hon inte, bara sekunder efter att jag publicerat inlägget så tjoades det uppifrån =P
Hon kan göra så där ibland på helgerna att hon inte sover men jag antar att det har att göra med att hon inte blir lika trött hemma som hon blir på dagis för det är ju helt annan fart på dagis än det blir här hemma just...

Nej nu börjar snart hockeyn!! Skriver kanske nån rad efter matchen också. Ska spana på TV:n om jag ser Jonny och Johan nånting =P

Puss på er! <3

Nu sover hon...

Ja nu sover Thilde middag. Jag ska passa på att duscha medans hon sover nu så jag kan duscha hur varmt jag vill :o) Annars vill hon ju jämt duscha med mig och då måste man tänka på henne hela tiden och så, så det känns som rena lyxen när man får duscha själv :o)



Ingen bra dag...

Nej, idag är ingen bra dag...
Har ont överallt och snorar och hostar fortfarande, vill ju bara vara frisk och må bra och kunna göra dom vanliga sakerna!!
Kunna busa och leka med Thilde som man borde....


RSS 2.0