Lite bilder (äntligen, I know)

Taget i morse. Jag har blivit som barn på nytt sen Jonny fixade så man kan knäppa kort med hans mobil igen, tack älskling! Du är bäst! <3

 

Så nu när den äntligen kom igång igen så satte jag i mitt gamla minneskort i hans mobil också så man kan knäppa en del kort, och där på hade jag kort sen i somras!!!

 

Sommar, sommar, sommar...

 

Titta så liten! Det var ju när jag hade klippt hennes lugg så förskräckligt kort.. stackars barn..

 

Gudmor och Guddotter i kärleksfullt samförstånd <3

 

Tussan <3

Trötta sötisar

 

Men kolla så liten hon var! <3

 

Oj oj.. Här hade vi inte varit hemma länge alls.. det är nog tusan dagen efter att vi kom hem från BB till och med!

 

Min lilla älskling..

 

Nej nu får det räcka med bilder för den här gånger, ska städa lite mera nu. Igår kände jag verkligen för att städa, men pallade inte för så fort jag gjorde ngåot så fick jag i stort sett andnöd, idag är det bättre med andningen men städlusten är som bortflugen...

 

Saknar min älskling också, jag har blivit så bortskämd med att ha honom hemma nu när han har varit hemma i 1½ vecka, så det känns riktigt tomt och konstigt när han inte är här <3

 

Puss <3


Det bara fortsätter

Ja med tråkigheter tänkte jag.


Tyvärr är det inget jag vill berätta om så ingående, vill försöka hålla det lite privat för alla inblandade. 


Så här ser det ut på ett ungefär: Min sambo mår verkligen inge vidare då hans farmor nyss gått bort.

Min mamma är ett vrak pga det tråkiga som hänt plus lite onödiga "sanningar". Så fort man pratar med henne så håller hon på att bryta ihop och börja gråta, jag förstår henne! Jag själv försöker tänka på allt så lite som möjligt för så fort jag tänker på det så får jag sammandragningar och ont så det är ju inte bra. 


Igår så var iaf Thilde och jag ute på skattjakt. Hon är så söt! Hon fick för sig här ute att hon skulle ut och leta efter en skatt, det röda krysset, så hon tog på sig stövlarna och kom med jackan till mig, så jag hjälpte henne på med den. Så sa hon hej då och öppnade dörren och gick ut. Väl ute på trappen så vände hon och kom in och frågade efter vantarna för det var kallt om händerna, så hon fick vantar och mössa på sig, jag var ju bara tvungen att testa henne, se vad hon tänkte göra! Så när hon fått på sig det så bad hon mig om hjälp att komma ner för trappen så jag hjälpte henne och sen traskade hon iväg. Så hon tänkte på fullaste allvar ge sig ut på skattjakt själv sötnosen!

Men så tog jag in henne och klädde på henne lite mera kläder så tog vi en promenad, hon tycker om att gå ut och gå bara. Sen gick vi hem och byggde en snögubbe på baksidan. Tyvärr så välte den redan när vi hade byggt den för Thilde lutade sig mot den när hon skulle sätta fast moroten som näsan :o) Men då reste jag ju upp den igen, fast till morgonen så hade den ramlat igen.


Idag är Jonny iväg till Skutskär och hjälper sin farfar med lite olika saker så Thilde och jag har en dag för oss själva. Jag ringde till mamma och hörde om hon ville komma hit så hon ska slippa sitta hemma själv men Cissi och Micke var där så dom hade fullt hus ändå. 


Jonny fixade sin mobilkamera igår så snart kommer det lite bilder också :o)


Puss <3


MVC-besök idag

Ja idag var jag på MVC besök för glukosbelastning igen...

Sist när jag gjorde det så låg mitt blodsocker på 5.2 innan och 5.3 efter idag låg det på 5.6 innan och 7.9 efter, det tyckte jag kändes lite tokigt men barnmorskan sa att det var huvudsaken att det inte låg på över 10, så då var det ju ganska lugnt ändå. 


Sen mätte vi magen också. Sist när vi mätte så låg jag mitt på den övre kurvan, inget oväntat iom att det var så med Thilde också, men idag så låg jag precis längs den "normala" kurvan... alltså har SF-måttet "krymt" eller iaf inte fortsatt växa som det "borde" Så hon sa att om det fortsätter sjunka enligt kurvorna så får jag åka in på en extra koll i uppsala.

Hjärtljuden låg på 148 och bebben ligger med huvudet neråt och just då med ryggen till vänster och sparkade mamma i höger sida :o) 


Efter att jag varit på MVC så skulle jag ta bussen hem så jag gick hem till Madde och väntade på att bussen skulle komma.

Robin sträckte armarna till mig direkt när jag kom fram till honom :o) han är så gó den pojken! <3

Thilde vart jätteglad när jag kom hem! Hon nästan kastade sig över mig =P Jag vart ju så klart tvungen att slänga i mig frukost direkt när jag kom hem för man blir ju helt matt efter en sån där glukosbelastning. Fastande sen midnatt och sen en sockerkick som heter duga! Men jag hade tur idag. Jag fick ligga i ett rum och sova en stund medans jag väntade, för man ska ju ta ett blodsocker, sen får man dricka en sockerlösning och sen vänta i två timmar och sen kolla ett blodsocker igen för att se så att kroppen gör sig av med sockret som den ska. I vanliga fall så ska man ju sitta ute i väntrummet dom där två timmarna men jag hade som sagt tur så ett rum var ledigt och jag fick gå in där och lägga mig och vila på britsen i 1½ timme iaf :o) Det var riktigt skönt faktiskt. 


Jag hittade på en skiva här om dagen med gamla kort på Thilde sen hon var liten. Gudars så söt hon var! Misstolka mig inte nu, hon är söt nu med :o) Men oj så liten och rund hon var tussan! <3

Ska lägga ut lite av dom bilderna på bloggen med har jag tänkt men det kommer sen =P


Nu ska vi käka lunch! Moussaka sen igår blir det. Mums!


Puss <3


Nytt "projekt"

Jag kom på den snilleidén här ikväll att jag kommer skriva något citat från Thilde varje dag här på bloggen.

Så jag måste ju börja med grodan som hoppade ur hennes mun igår kväll.

Jonny skulle ut och skotta av tror jag, så när han skulle gå utanför dörren så frågar Thilde: "Men vad är det där för jävla vantar då?"  


Så ikväll när vi hade duschat hon och jag, hon hade även badat, så när jag skulle tvätta håret på henne så säger hon när jag kommer in: "Men va vacker du är mamma, du är mitt hjärta" Hur rörd blir man inte när hon säger något sådant då? Mammas trollunge!


Nej nu börjar det närma sig sängen känns det som... Vill ut på en liten promenad direkt på morgonen med Thilde.


Puss <3


Jag vill ha...

Just nu är det en del saker jag vill ha..

Bland annat:



Tussilago



Snödroppar



Krokusar


Tänk så härligt det ska bli sen med första promenaden på torr asfalt, värmande sol, med barnvagn och två barn (!) 

Som jag längtar..


Så kan Thilde få springa och leta efter tussilago och busa... SOM JAG LÄNGTAR!


Rackarns anåda

Jaa det du! =P


Nej idag ska jag försöka städa lite här hemma är tanken. Klockan är nu 13.40 och jag har inte kommit igång än, så det ser ju inte så lovande ut...

Har tänkt försöka ge mig ut och leka en sväng med Thilde med. Vi har ju varit isolerade i nästan två veckor nu, sen hon blev sjuk.

Men jag är lite rädd för att ta ut henne också för minsta lilla hon anstränger sig inne så får hon sån hemskt hosta igen...  Men lite frisk luft är nog bara bra, hon behöver ju inte direkt springa omkring ute =P 


Jonny har åkt till Skutskär för att hjälpa hans farfar med lite grejer så skulle dom väl in till Biltema i Gävle också som jag fattade det så han blir nog borta ett tag, oj, nu snöar det igen ser jag!

Det har ju kommit helt galet myket snö nu! Kan inte fatta att det aldrig tar slut, tänk så länge det kommer slaska och vara lerigt sen när skiten ska bort! 


Nej nu ska jag försöka komma igång här..


Ha det bra nue!

Puss <3


Ytterligare en dag har gått

Men det känns inte verkligare för det.

 

Igår började jag försöka komma igång med att Thilde ska sova i sitt rum igen. Hon har ju fått sova inne hos oss nu när hon varit dålig iom att hon brukar hosta så hon kräks, men igår somnade hon på soffan här nere så då bar jag upp henne i sin säng och i kväll gjorde vi som vi brukar.

Borstar tänderna nere, smörjde in hela lilla torrisen, gick tillsammans upp för trappen. Läste en saga i sängen pussade god natt, släckte lampan och sen gick jag ner.

Hon skulle som börja gråta när jag sa att jag skulle gå ner men så sa jag bara till henne att sjunga en godnattvisa för vovven och då gick det bra sen.

 

Det känns verkligen som att vi haft tur med Thilde, för alla nya rutiner och så har gått så lätt med henne, ända sen hon var nyfödd alltså! Vi får väl se hur det blir med nästa lilla krabat.

 

Han börjar förresten tycka att han har det hemskt trångt i magen nu... Herregudars så han kan sparka till ibland! Oftast så känns det inne under revbenen faktiskt. Men jag måste ändå säga att jag inte tror att det här blir någon 5-kilos bebis som Thilde, den känns mindre den här tycker jag. Jag känner mig inte så stor än! Men då har jag ändå gått över 30 veckor nu...

 

Jag var ju till auroramottagningen förra veckan för att gå igenom Thildes förlossning för att få veta vad som egentligen hände och så där, för jag har ju eller hade iaf minnesluckor där jag inte vet riktigt vad som hände. Det kändes bra, men det var en jävla tur att jag hade Madde med mig när inte Jonny kunde få ledigt, för jag hade inte pallat det själv! Iof så erbjöd sig mamma också så i vilket fall så hade jag inte behövt åka själv, vilket känns skönt att veta. Det finns alltid någon som ställer upp.

 

Då gick vi igenom hur ett kejsarsnitt gå till också. Det kändes skönt att få gå igenom det så att man vet vad som kommer hända, men samtidigt så låter det så brutalt också! Har kollat en del på förlossningsprogram på TV nu också där en del får göra kejsarsnitt så klart och det ser fan inte skönt ut inte...

Man får bara hoppas att allt går bra och planenligt får jag väl säga. Jag ska ju tillbaka till läkaren i Uppsala snart för att få ett datum för snittet och då ska Jonny med oavsett om han får ledigt eller inte =P Han vill ju så gärna med på sånt men det är ju svårt när han måste få ledigt från jobbet och så.

 

Nej nu sover Thilde sen ett tag tillbaka så jag ska också krypa i säng nu tror jag. En kopp varm nyponsoppa först bara så sover jag gott sen.

 

Puss <3

 


Älskade vän

Hoppas du får lugn och ro nu och slipper all smärta och värk.

Du kommer vara för evigt saknad!


Min riktiga farmor dog sommaren 2000. I december 2000 blev Jonny och jag tillsammans och jag kände ett särskilt band till hans farmor och farfar på en gång. I morse somnade hans farmor in, det känns som om min farmor dog en gång till för hon var som en farmor för mig.


Vila i Frid Inger Lindholm!




Bara därför att

Jag bara älskar den här bilden!:




Söndag 14/2-10

Attans! Thildes halsont har flyttat sig till både mamma och pappa istället! Rackartyg! =P


Jag vart jätteorolig för henne i natt för hon vaknade ca en gång i timmen och grät och sa att hon hade ont i ryggen! Jag vart ju livrädd att det skulle vara något med lungan eller så, men kom på efter lite funderande att det antagligen beror på att hon ligger i skarven i våran säng som hon får ont. Nu verkar hon mycket piggare och har inte sagt något på länge så jag hoppas att så var fallet.


Igår hade jag det lite jobbigt, fick väldigt ont på vänster sida i mage i omgångar så jag fick faktiskt sitta och "klocka värkar" ett tag men det gav med sig efter ett tag som tur var. Men man blir ju orolig! Trots allt så är jag ju bara i vecka 30! 


Idag ska Jonny och Beckis åka in till Gävle sjukhus och hälsa på deras farmor. Det känns inte så bra att inte jag kan följa med, jag skulle så gärna vilja men när jag är så pass hostig och så som jag är så törs jag inte! Vill inte riskera något där inte! 


Idag ska jag kalka av våran kaffebryggare =P Den är såååå seg, tar jättelång tid på sig och nu har den börjat läcka massor också, det blir en hel liten sjö på bänken när den är färdig :o)


Hmm annars då? Jo Thilde börjar bli bättre, hon hostar ju hemskt fortfarande, men hon börjar bli envis och trilsk igen så det tar jag som ett tydligt friskhetstecken haha!


BTW det är underbart väder idag! solen skiner idag och det är 0.2 grader varmt i skuggan! Snön börjar smälta från taken och så så nu får man passa sig så man inte får nån klump i huvudet! 


Beckis har med sig en TV till Thilde idag förresten. Dom hade köpt ny som dom har så då får Thilde ta deras gamla, mycket snällt tycker jag :o) Då får hon lika stor TV på sitt rum som vi har i vardagsrummet =P  Med dosa!

Nu fattas det bara en liten DVD-spelare till henne så kan hon kolla på både DVD och VHS på sitt rum sen, värsta lyxen för en 2½-åring :o) 


Bebisen i magen hade hicka för första gången idag! Eller ja, för första gången som jag märkt ska jag kanske säga, men magen hoppade ett bra tag där :o) Det är så mysigt så! 


Nej nu ska jag sätta igång en maskin tvätt och fixa diskmaskinen.


Ha det bra alla!


Puss <3


Städa städa

Det är något man får göra varje dag utan att det syns! Blir tokig på den här röran..


Thilde är ju lite hängig men dock mycket bättre idag än hon var igår och förrgår! Hon har väldigt jobbigt med hostan och verkar ha jätteont i halsen för hon grinar så fort hon hostar lite lite grann.. Ringde BVC och pratade med "våran" barnmorska och hon sa att dom oftast inte ger något starkare än Ipren när dom är så små och det får hon ju dygnet runt av mig nu, full dos! och hon har ändå så där ont. Så vi får väl se.. men om hon börjar hosta idag som hon gjorde igår så är det vi som sitter på akuten tills hon fått nån hjälp för så ska hon inte behöva ha det! Hon hostade även så hon kräktes i natt... 


Nej, åter till städningen, slut på lugnet =P 


Puss <3


Thilde är dålig

Ja hon är sjuk stackarn.. Sitter här i soffan och tårarna bara rinner på henne, hon orkar ingenting. Nyss hostade hon upp en alldeles gul slemklump och då fick hon panik! Hon fick väl ingen luft tussan...

Vi ska åka ner till akuten nu alldeles strax, det går nån buss ner till kl 13 nånting... 


Besviken

Ja jag kan inte bli annat...


Men ärligt talat så orkar jag inte bry mig längre, känner bara att vissa letar efter saker att tycka illa om hos mig och min sambo, men då tycker jag också att man då kan vara så pass rakryggad och säga det till oss då också. 


Ni som inte vet vad det här handlar om funderar säkert vad jag surrar om nu, men jag orkar inte ens lägga ner energi på att förklara tyvärr.

Jag vet bara att när jag fick missfall -06 så var det liknande liv runt omkring mig och efter att jag läst vad jag läste igår så mådde jag piss och hade sammandragningar halva natten så jag tänker inte lägga ner nå mer energi på det, jag tänker inte riskera något den här gången! 


Jason Derulo - Watcha say




Kan inte rå för det men jag älskar den här låten! <3

Öppna förskolan

Ja där var vi i fredags en sväng, jättemysigt att komma dit, men i vanlig ordning så fick Thilde feber igår, det är så konstigt det där!


Jag köpte hem ost, kex, räkor och vin (alkoholfritt till mig så klart) tills i fredags för vi skulle ha en lite myskväll tänkte jag, men så vart vi så mätta efter att vi ätit mat så vi orkade inte med nått mer den kvällen, så skulle vi ta det igår kväll till melodifestivalen tänke vi, men orkade inte då heller så nu får jag kasta ett kilo räkor för att dom blivit förstörda =/ känns väl så där, men vad gör man då? Man kan ju inte käka när man inte orkar med nått! :o)

Men jag smakade iaf på det alkoholfira vinet igår, riktigt gott var det :o) Nu har jag provat två olika sorter, en svart flaska och en "vit" frostad är väl mera rätt antar jag, båda mousserande och riiktigt goda :o)


Lite bilder från ÖF i fredags iaf:



Robin och Thilde leker i "köket"



Mmmm det är gott med visp <3



Thilde pysslar <3



Thilde i full koncentration



Gostajm <3



I väntan på att sångstunden ska börja


Ja i övrigt så har jag nog inte så mycket att berätta, eller jo för tusan!


I morgon ska jag in till Ackis! ska till auroramottagningen för att gå igenom förlossningen med Thilde iom att jag har en del minnesluckor därifrån. Känns skönt samtidigt som jag är jävligt rädd!

Är så glad att Madde följer med mig! Tack för att du finns gumman! <3


Puss på er! <3



Dålig start på dagen

Ja idag började inte dagen nå bra alls... Jag måste ju åka buss ner till dagis nu för jag pallar inte att gå, har för ont av foglossningarna. Så i morse när vi var på väg till bussen så ser jag hur den dundrar förbi ute på vägen.. jag blev så sur!! Alldeles för tidig var den, den skulle vara 8.28 i Västland men åkte förbi hemma hos oss 8.33... Så då fick jag gå ner till dagis, ingen lek kan jag lova.. fy satan så ont jag har nu =/

Så har jag tänkt tvätta lite och så idag men pallar knappt lyfta tvättkorgen så jag får dela upp tvätten på tre delar och hänga en del i taget... 


I måndags så var Thilde och jag in till uppsala en sväng, vi var till Dress Mann och köpte kläder till Jonny för presentkort han fick av sin farmor och farfar när han fyllde år, det vart rätt bra med kläder tycker jag, 2 par jeans, 3 st T-shirts ett par långkalsonger och en långärmad tröja vart det. Sen gick vi iväg och matade "ankorna" vid dammen... Gudars, dom var som tokiga! Så fort vi stannade med vagnen så kom dom och flockades runt oss, Thilde vart alldeles lyrisk och ville gå ner och mata dom hon också, det gick ett tag men sen vart hon biten i fingrarna av dom så då ville hon sitta i vagnen igen. Men det var så galet mycket änder, över hela gångvägen så folk kom ju inte fram! Dom gick upp i snövallarna och grejer för att komma förbi, riktigt roligt för Thildes del :o)

Lite bilder:


Lite änder dårå... Dom till och med satt på fötterna på mig :o)



Thilde gömmer sig lite när mamma tar fram kameran :o)



Lilla fröken i sin nya mössa, 19.50 för en mössa tyckte jag inte var så farligt =P



Igår så var jag på vattengympa igen, det gick bra faktiskt, tänkte mig för mera den här gången och tog inte i så hemskt så jag fick inte sån där hemsk huvudvärk efteråt men nog fan blir man trött av det!

Beckis skulle besiktiga sin bil så hon kom och hämtade mig på sjukhuset och följde med hem en snabbis och drack lite kaffe. Sen åkte vi ner och hämtade Thilde, hem lite snabbt och städade sen följde vi med henne in till Gävle när hon skulle handla, riktigt trevligt. Thilde vart lite otålig i affären på slutet men hon tyckte väl det var tråkigt stackarn... Fick tag i en vinterjacka åt henne för 89.50 =P Jättefin är den! Jag bara älskar halva REA-priset :o)


Sen när vi var färdiga på ICAMaxi så bjöd Beckis på fika, så Thilde och jag tog en varm korv å mumsade på. Sen hittade vi ju på "karuseller" hon har tjatat jättelänge om att hon vill åka karusell, och där fanns det ju så hon vart jätteglad lilltussan <3



Åker "loket"



Det hände inte så jättemycket i "karusellen" men hon tyckte det var kul ändå hjärtat mitt.


Idag har jag varit till Madde och Robin en snabb sväng. Orkade inte masa mig hem direkt efter promenaden i morse så jag "mellanlandade" hos dom, sen fick jag skjuts hem av Inga-Lill också, jättesnällt! 

Robin är så gó! Det händer så mycket så fort med honom nu... Har fått kindtand och grejer... Tiden går för fort :o)

Snart är ju min bebbe här också, jättekonstigt! Igår gick jag in i vecka 29! galet, galet...



Min söta gudson! <3


Puss på er! <3



RSS 2.0