Jag vet, jag skäms!

Jag är jävligt dålig på att uppdatera, så är det bara, deal with it =P

Men det händer inte så mycket just nu, vi tar det ganska lugnt. Ingen av oss mår väl 100 % bra. Jonny har ont i lungan och både Thilde och jag är dunderförkylda, men annars så är det väl hyfsat :o)

I fredags så var Thilde och jag ute på grodjakt, men vi hittade inga grodor, men det blev en liten promenad längs banvallen iaf på kvällen, det var mysigt.
Vi plockade frön från "sprätt-iväg.blommor" som vi strödfde ut i rabatten här hemma, jag tycker dom är så fina, men dom sprider sig som sjutton =P

I lördags så var jag, Jonny, Beckis, Thommy, Sanna, Johan, Davve ochh svärfar iväg på hockey, vi stog så klart i Djurgårdsklacken. Vi förlorade matchen men det var kul ändå. Lite bråkigt blev det på läktaren (som vanligt) Det var några Djurgårdare som började tjafsa och slåss, och det tog en jävla tid innan ordningsvakterna hann komma fram dit. Jonny hade sett att det var en mamma med två barn som satt precis ovanför dom, så hon hade fåt tagit med sig båda barnen och sprungit därifrån, jag tycker så är förjävligt!! barnen var bara mellan 1.5-3 kanske... då är det jävligt illa...  Men tyvärr inget ovanligt..

Idag när jag lämnade Thilde på dagis så vart hon ledsen stackarn... det var två mindre barn som var ledsna när vi kom så jag tror att det smittade av sig lite så,.. Men det känns så hemskt att behöva lämna henne när hon gråter.
Dom skulle ut på promenad direkt på morgonen så jag tror att hon glömde bort det ganska fort :o)

Just nu så tar jag bara en snabb paus från städning på övervångingen och Jonny är ute och klipper gräset, om 1½ timme ska vi ju hämta henne från dagis igen så nu måste jag skynda på... Tänkte bara lägga ut nån bild innan jag fortsätter.


Thilde på promenad i "skogen"


Thilde plockar "sprätt-iväg-blommor" eller nej hon plockar inte utan hon spränger frökapslarna. När dom här blommorna har blommat klart så blir det som en lite puppa med frön i och om dom är mogna och man bara rör vid dom så exploderar dom så fröna sprätter iväg åt alla håll :o)



Så här ser själva blomman ut, det vart lite tokigt med blixten men dom ser nästan ut som nån sorts orkidé


Här var en betydligt bättre bild :o)

Nej nu måste jag fortsätta städa.. Men jag kanske uppdaterar imorgon igen, det vet man ju aldrig ;o)

Puss på er!  <3

Thilde, en ung fotograf

Ja hon har upptäckt att det är väldigt kul att fotografera. Hon vill låna mobilen varje dag nu för att knäppa olika kort, tyvärr så går det ju inte alltid som hon vill, men hon försöker ju iaf :o)
Här kommer några exempel:

        

     

     


Sen har jag även beställt nya regnkläder åt henne, hon blev såå fin i dom även om dom är väldigt stora.


Nu ska jag bara ha tag i ett par regnbyxor också så är det komplett :o)

Hej och hallå!

Igår satt jag och försökte göra om min bloggdesign.. Fick till den hyfsad men det vr en liten grej som inte blev som jag ville så jag sket i det och tog tillbaka till min gamla. Min älskling får hjälpa mig sen nån dag :o)

Idag så åkte jag med Thilde till dagis som vanligr på tisdagsmorgonen. Så när jag kommer dit så ligger det nån tjej på golvet med barnen men jag trodde det var en mamma så jag reflekterade inte mer över det. Men så kom hon fram sen och tog i hand och presenterade sig och det visade sig att det var min gamla klasskompis Sofie Ellström! Vi var till Rhodos tillsammans sommaren 2000.
Jag har inte sett henne på år och dagar så det var ju ganska roligt. Hon ska vara på Thildes dagis i 6 veckor för hon håller på och utbildar sig till förskolelärare (tror jag det var iaf).

Sen när jag lämnat Thilde på dagis så åkte jag hem till Madde, och kom precis när hon höll på att ge Robin mat så han blev nog inte så glad över avbrottet, men jag fick ett litet flin till sist iaf :o)
Jag följde med dom till babycafét, det var riktigt trevligt! Och så mycket barn det var där då!! När jag var med Thilde när hon var liten så var det bara mac 4-5 ungar varje gång, men nu var det lätt över 10 barn och Robin stortrivdes! Det bara lös ur ögonen på honom <3

Efter babycafé så gick jag till "Studio 3" för att vänta på Dominique medans hon klippte sig, vi hade bestämt träff så vi skulle fika ihop. Det var riktigt trevligt, det är så mysigt på "Coffe Corner". Men ganska dålig service idag måste jag säga.
Vi stog och bäntade i nästan 5 minuter innan vi fick någon hjälp, och då kom dom inte ens och sa till oss att dom var upptagna men skulle komma snart, utan dom bara struntade i oss och sprang förbi. Så jag var på väg att ledsna och gå till Konsum istället, men till slut så fick vi hjälp.

Just nu så har jag lasagnen i ugnen så vi ska snart äta lite mat. Thilde sitter och plockar med en "gympapåse" som hon fick av Maddes brorsa Jimmy, den gillade hon jättemycket faktiskt. Det är bin/getingar på den och sånt gillar hon :o)

Hmm nej nu är lasagnen snart färdig så vi ska käka, men hare bra!!!

Puss <3<3<3

Tjillevippen

Lite trött idag då... Som vanligt =P Hatar hösten, man blir så deppig.

Jobbet vart det ju inget med. Glömde skriva det förut.. Tanten jag skulle jobba hos tyckte jag var för ung. Men inte i beteende eller så, nej det var bara siffrorna i min ålder som det var fel på tydligen. Jävligt tråkigt för jag var så inställd på att jag fått ett jobb och skulle börja jobba. *suck*

I morgon ska Thilde till dagis igen, hon verkligen älskar att vara på dagis! Igår när hon hade sovit middag så när jag kom och väckte henne frågade hon på en gång: "Åka dagis?"  Hon är så go...

Hela veckan har gått

Ja ett inlägg i veckan börjar bli standard nu för tiden =P

Vad har hänt den här veckan då? jo jag var till Madde och Robin i tisdags och mös lite, han är så jävla rolig Robin! Älskar mina glasögon gör han också :o)


Han hade lite svårt att sitta stilla när jag skulle fota honom, konstigt va? ;o)


Har upptäckt att sina tummar är väääldigt goda =P


Sötfis! <3


Nej nu räcker det nog med kort...


Mamma, kan inte du säga till henne? Jag vill inte vara med på fler kort...

Så då pausade vi lite och bara gosade istället, och han åt lite gröt däremellan också..


Sen skulle vi ut på promenad... Så då var det bara att klä på sig igen =P



Sen på torsdagen så var det föräldramöte på dagis så Madde, Johan och Robin fick vara barnvakt till Thilde medans jag var där. Dt gick jättebra sa dom. Hon åt massor hos dom!!
Sen när jag skulle komma och hämta henne så var dom precis på väg till affären så jag gjorde dom sällskap dit innan vi åkte hem...



Sen nu i helgen så blir det lite födelsedagar att fira och så där... mamma fyllde år igår och äldsta lillasyster fyller idag plus älsklingens bror, han fyller 20! :o)

Madde har börjat jobba lite smått sen hon blev mammaledig och det hade gått riktigt bra sa hon. Hon var efterlängtad på jobbet :o)

Puss påre!


Söndag var en skogsdag :o)

Japp, i söndags var vi ut och plockade svamp igen. Det var så mysigt, och det är underbart att se så hundarna trivs när man är ute! Dom älskar att få springa runt och lukta på ALLT! <3

Thildeg illar ju också skogen, men är lite feg på att gå där i. Hon vill gärna att man ska bära henne eller åtminstånde hålla i handen, törs inte gå själv!






Hittade en älg-käke i skogen som jag ville ta med hem och göra rent och spara, men det gillade inte riktigt Jonny ;o)


Tänderna såg ashäftiga ut. Dom var som "skivade, eller jag vet inte riktigt hur man ska förklara, tänkte inte på att knäppa kort uppifrån *pucko*


Thilde i mossan


En konstig svamp i skogen...


Dom mådde nog inte så bra dom här svamparna. Ser angripna ut på nått vis =P


Lite vatten i skogen


Mera vatten


Bubba var inte dåligt trött när vi kom hem sen :o)

Sen har jag inga fler bilder att lägga ut. Och inte så mycket mer att berätta heller faktiskt.. Tror jag.. eller vänta nu... *funderar*

JO! för tusan!! Thilde sjunger! Helt plötsligt en dag så började hon sjunga "i ett hus i skogens slut" HELA visan!!! Hon är så duktig min stora tjej! Plus att hon blir jätteglad när man säger att hon är en stor tjej :o)

Puss <3

Jobb ikväll

Ja så är det. Ikväll ska jag iväg och jobba igen. Det känns bra, synd bara att försäkringskassan trasslar hela tiden med min ersättning. Pengarna jag skulle fått till sista augusti har inte kommit än!

Annars så har jag ju inte berättat eller visat bilder från söndagen. vi var ju ut i skogen och plockade lite svamp hela familjen, donkarna var också med, gissa om det var några som var nöjda sen :o)


Småfolk och djävular i skogen =P


Mysig mossa



Lite svamp. Vi plockade inte så mycket för vi vart så osäkra på vad det var för svamp vi fått tag i! dom såg ju inte ut som kantareller. Men vi fick reda på att det var höstkantareller. Och så hittade vi lite taggsvamp också, eller ja, Jonny hittade dom :o)


Ida pustar ut efter tokrusning med Bubba och spike :o)


Thilde äter kaka och sjunger "blinka lilla stjärna"


Haha den här bilden blev så rolig. Ida kommer och rusar i full fart så man ser knappt vad det är som springer där :o)

Hmm annars har jag inte så mycket mer att berätta.. Ska steka lite pannkakor nu så jag får med mig i matlåda och så Jonny slipper stå å steka det när han kommer hem sen. Thilde sover och donkarna slappar. Ja s ser det ut just nu :o)

Håller tummarna för i eftermiddag! <3

Puss på er!

Trött men nöjd

Ja jag är nöjd med min dag även om jag inte kanske hann allt jag hade velat hinna med.
Första dagen på nya jobbet avklarad, bara fyra timmar och dubbelgång med ordinarie personal, men jag är i gång ia!! Känns underbart.
Nu sover älsklingen och Thilde så jag ska också ta och knoppa nu.. Klippte Thilde idag igen förresten.. Jag tyckte ju luggen blev kort förra gången... det blev den inte.. Nu blev den kort!!! Men den växer ju ut igen som tur är =P
Nästa gång får jag nog ta henne till en frissa haha!


Hon var inte så glad på mig när jag kom hem från jobbet idag :o(

Nytt jobb!

Ja idag börjar nya jobbet. Jag ska gå dubbelt ikväll, torsdag kväll och sen heldag på fredagen sen ska jag jobba själv i helgen! nervöst som tusan, men känns samtidigt sååå skönt!

En dag på Furuvik

Vi hade en underbar dag på Furuvik. Det var jättemycket folk med det gick bra ändå :o)


På väg till Furuvik. Hon var så snorig stackarn!


Vi började med att gå och titta på aporna, men det fanns inte så många ute tyvärr, det satt två stycken uppe på en sten en bra bit bort, men det var dom ända som syntes.


Sen gick vi vidare och skulle gå in i regnskogen för att titta på olika djur där inne. Men det var så mycket folk där så när vi kom in så började dom stoppa folk för det var fullt, så vi hoppade över det och gick vidare till getterna istället. Fast innan vi gick ut så fick vi syn på en shimpans i ett fönster.








När man går in till getterna och även när man går ut därifrån nu så måste man tvätta händerna. Det är tydigen vanligt att man smittar ner getterna med diverse olika sjukdomar, för våra sjukdommar smittar till getterna och deras sjukdomar smittar till oss. Så innan vi gick in där så fick vi då tvätta händerna, i iskallt vatten och inget papper att torka med.. Inte såå bra kanske.. Så när vi gick ut därifrån så tog jag bara våtservetter till Thilde och mig för jag var lite orolig över det kalla vattnet till hennes förkylning.

Efter getterna så gick vi upp och kikade på Lemurerna, dom ser ju så häftiga ut! Det var en tjej som jobbade på Furuvik som stog och berättade lite om dom. Bland annat så berättade hon att man inte får mata dom för dom blir så tjuvaktiga så fort om dom får in vanan. Hon berättade om Madagaskar där dom lever vilda, där gör dom rider in i turistbussarna och stjäl bananer från turisterna bara för att dom är vana att dom får. Men då går dom in i "trupper" och snor bananer =P







Efter Lemurerna så gick vi vidare till ponnyridningen, Hampus och Emilia ville rida. Medans dom stod i kö och väntade så tittade jag och Thilde på regnbågsforeller och dvärgsilkesapor :o) En av dvärgsilkesaporna hade två ungar satt på sig. En hängde på sidan och satt uppe vid nacken.











Det var väldigt lång kö till ponnyridningen så i stället för att stå och vänta så gick vi och ställde oss i kö till att åka flotte. Thilde tyckte det var jättekul att få åka, men hon gillade inget vidare att ehöva stå och köa i nästan en timme =/







Här åkte vi igenom "dimma" så vi blev alldeles blöta, därav minen =P


Det fanns lamor som man såg när man åkte flotten.



När man hade åkt flottränningen så fanns det lite djur igen att titta på. Bland annat massa sköldpaddor, lite fiskar och ödlor.









Efter flottåkningen så gick vi och åt lunch, det knäppte jag inga kort på, men däremot så knäppte jag lite kort på lekparken där barnen lekte efter maten :o)





Efter lekstunden och lunchen så drog vi oss mot nöjesfältet. På väg dit så gick vi förbi kamelerna och orangutangerna.






Thilde och pappa står och tittar på kamelerna. Thilde ville vädligt gärna glida ner för muren och gå in och hälsa på dom, men det fick ju såklart inte! =P



När vi gick fram till dom som stog så här nära så var det en som frustade och ruskade på huvudet så det bara stänkte slem om den!



Sen kom vi fram till nöjesfältet. Vi hade funderat över att det vart så lite folk helt plötsligt, men där kom förklaringen. ALLA var på nöjesfältet, så det var sånna köer så man blev alldeles matt!
Men Thilde åkte iaf några karuseller. Först åkte vi en sån som snurrar runt åsså kan dom sitta i bilar eller på hästar och även i kalle och musse figurer som åkte upp och ner. En helt vanlig barnkarusell alltså, men oj vad hon älskade den!! Hon vart helt hysterisk när den stannade och hon var tvungen att kliva ur! Det var till och med så hon försökte smita ifrån mig flera gånger. Hoppade över till andra sätet och grejer. Och tvärgrinade så fort vi skulle gå av. Det var så synd om henne, men man kunde ju inte sitta kvar i karusellen hur länge som helst heller =P


Måste ju ställa in backspegeln också :o)





Sen åkte vi larven också (lilla berg-och-dalbanan, visserligen den enda som finns där nu men ändå =P)


Det var jättesvårt att knäppa kort på oss när karusellen gick sa Jonny så han filmade istället, men det här kortet fick vi iaf :o) Det är Hampus som sitter i längst fram och Emilia är på väg i Susanne hjälper henne, så ser ni mig i bakgrunden, jag håller på å lyfter i Thilde.

Sen på kvällen så uppträdde både Sonja Aldén och Nanne Grönwall. Det var en upplevelse, fan så bar dom var live! Jag knäppte lite kort på Nanne från karusellen för Thilde ville ju inte sitta stilla och lyssna hon ville ju åka :o)



Sen åkte vi hem. Thilde somnade i vagnen inne på Furuvik och då kände vi att då måste vi åka, för klockan var över 16. Hon vaknade när vi kom till bilen och sen sov hon inget mer den dagen. Allt som allt ca 20 minuter alltså.
Men det var en mycket trevlig dag. Allting gick jättebra även om Thilde grinade mest hela eftermiddagen för att hon inte fick åka så mycket karusell som hon ville. :o) eller det fick hon ju, men hon avskydde ju att behöva kliva ur mellan gångerna =P

Sen var det ju kvällen då. Men det kommer i ett annat inlägg det här bev så långt ändå =P

Ha det bra!!


Puss <3

En underbar kväll <3

Tack mina vänner för en underbar kväll. synd bara att jag var tvungen att åka hem så tidigt.
Hoppas ni klarar er retsen av kvällen utan mig ;o) Som det lät på Malin så skulle det bli väldigt svårt =P

Det var iaf en otroligt rolig kväll med massor av dans och tjohej.
Kom på när jag kommit hem att jag glömt knäppa en del kort som jag tänkt innan att jag skulle knäppa, men aja, så kan det gå =P
Bilder OCH videor ligger ute på min facebokk se och njut :o)

Jag blev förresten jättegld många gånger ikväll. Jag fick så många komplimanger så jag blev nästan generad ett tag. Alla tyckte jag var så fin, både med kläder och med glasögon :o) Har kastat sista paret linser nu, det var på tiden. Men jag saknar dom någe enormt!!

Lite bilder:


Sötaste födelsedagsbarnet i världen <3


En fullspäckad dag

Ja idag har vi fullt upp här hemma. Jag ställde klockan på 7 för att komma upp i tid så man slipper stressa, men Thilde vaknade vid 6 s det var ingen risk att man skulle försova sig =P

Nu klockan 9 så ska vi åka till Furuvik. Det är min svärmor och hennes man som bjuder med oss. Så det blir: Svärmor (Thildes farmor) hennes man och deras son Hampus, Jonny, jag och Thilde. Sen kommer en till familj med på mamma, pappa och två barn så det ska bli riktigt kul!
Än så länge ser till och med vädret lovande ut, solen skiner och det blåser inte massor iaf. Har inte kolla temperaturen ute än, ska göra det på en gång... vänta...


Det är 13.4 grader på framsidan i skuggan redan så det kan nog bli ganska skönt idag.

Thilde har ju blivit förkyld igen! 3 dagar på dagis och hon är genomförkyld och har fått sån där skällande hosta =/ Som tur är så hostar hon inget på dagarna än, utan det är bara när hon vaknar på natten som hostan kommer. Jag har ju kvar av hostmedicinen som läkarn skrev ut så jag har gicit henne av den nu så hon får sova. Sen har hon ju rinnande näsa och är röd runt ögonen också. Men hon var så pass frisk igår så jag tänkte att hon kommer orka det här idag. Hon var ju ute och lekte och så igår så det ska gå bra, märker man att hon inte orkar så får vi ju åka hem, det är inte svårare än så.

Sen ikväll ska jag bort. Kan inte säga mer nu....

Förra helgen så var det dop! Robin döptes <3 Jag blev gudmor! Tack så hemskt mycket för det förtroendet Madde och Johan! Det betyder oerhört mycket för mig att ni ville att jag skulle bli robins gudmor. Han betyder så mycket frö mig den lille krabaten <3<3<3

Det gick jättebra på dopet och var så fint! Madde och jag köpte matchande klänningar i grått och Robin och Johan hade matchande kläder med jeans, vit skjorta och grå väst, dom var SÅ fina!
Robin fick även en gudfar, men jag har inte pratat med honom så jag vill inte lägga ut något namn än.


Johan, Madde och Robin <3<3<3


Ja nu kom ju gudfadern med på bild iaf... Hoppas det är okej?


Thilde och Robin gosar <3


Min gudson! <3


Min Thilde <3

Jaa jag skulle lägga ut en bild på min lilla familj här från dopet. Men Facebook vill inte visa mig bilderna så jag får lägga ut den nån annan gång istället.

Nu ska jag börja förbereda för idag :o)

Hoppas alla får en underbar dag!

Puss på er! <3

RSS 2.0