På jobbet

Just nu sitter jag på jobbet. Vi har sista rasten för dagen...
Det har gått ganska bra idag även om det har varit väldigt utspritt.. jag har "sålt" 3 hittils och det är jättebra på en dag allra helst om man är ny, men det har varit mååånga rötägg på linjen idag.. fy fan.. man blir lite deppig faktiskt när dom skäller ut en, men det är bara att försöka skaka av sig det och köra vidare, låta glad och hurtig till nästa "kund" också, det funkar ganska bra faktiskt..

Jag hade inte en tanke på matlåda igår så jag fick käka ute idag *stackars mig* Så jag och två tjejer till från jobbet gick å käkade på Thairestaurang, det var riktigt gott. Buff'é för 68 kr... Det fanns ju inte överdrivet mycket att välja på men det som fanns var riktigt gott faktist... Nu ska vi snart börja jobba igen så jag borde väl bege mig in där igen, men jag tänkte bara försöka fördriva rasren lite å passa på å skriva i min blogg eftersom man inte direkt känner för det när man kommer hem på kvällen sen.

Håller förresten på å funderar på mat idag, så Jonny om du läser det här så kan du gärna messa mig om du kommer på nått smarrigt att äta idag, UTOM pannkaka, orkar inte stå å steka det idag =P


Puss på er!

Sjuk...

Eller sjuk och sjuk... men värk har jag iaf!
Fick vara hemma från jobbet idag, andra dagen på nya jobbet, kändes ju verkligen inte bra kan jag säga, men jag fick upp å spy två gånger i natt för att jag hade så ont... Har haft ont i huvudet/nacken i två veckor nu men igår var det riktigt illa, och även i morse, men nu känns det lite bättre, även om jag fortfarande har ont,

Vi sitter och tittar på hockey nu men det går verkligen inge vidare, jag vet inte, Djurgårn verkar ha tappat stinget tyvärr.. Hoppas bara att dom inte åker ur Elitserien iaf!! Då blir jag riktigt ledsen...

I morgon ska jag till jobbet iaf, jag skiter om jag har ont, jag vill inte missa mera!!
Thilde ska till dagis imorgon också, jag tordes inte idag iom att jag inte var 100% säker på varför jag kräktes i natt, men i morgon ska hon dit :o)


Veckan som gått...

Den här veckan har jag börjat och avslutat en utbildning som försäkringsförmedlare, så på måndag nu (i morgon) ska jag börja jobba med det i Gävle, det ska bli kul, känns bra att äntligen fått ett jobb och kunna bidra till hushållskassan :o) 


Igår var vi in till Gävle på hockey, stog i Djurgårdsklacekn så klart :o) tyvärr så förlorade vi då.. men dom var inte värda att vinna heller så dålig hockey som dom spelade! Men lite avgörande kan jag tycka, var en handpassning som en brynäsare gjorde utan att domaren blåste av, det var precis i slutet så om han hade blåst för den så hade utgången kunnat bli annorlunda, men men som sagt Djurgåden spelade ändå inte så bra så dom var värda att vinna.
Vi hade ju en del problem att få tag i biljetter till matchen. Dom kunde inte beställas innan utan skulle köpas på plats, så när jag ringde till brynäs och frågade så sa hon jag pratade med i onsdags att dom hade 150 biljetter låsta till DIF-klacken och att dom skulle släppas kl 14 alltså två timmar innan matchstart. Så ringde jag dagen efteråt för att fråga vart man kunde köpa dom på matchdagen, men då sa snubben jag pratade med att Järnkaminerna hade köpt alla biljetter och skulle stå där själva med bord och sälja, för dom skulle komma i flera bussar, så då trodde ju vi att det var kört, att vi inte skulle få några biljetter. Men på Järnkaminernas hemsida så sa dom att dom inte fått några biljetter, så ni kan ju förstå att vi var lite förvirrade. Men vi åkte iaf till Läkerol arena till kl 14 för att se om vi fick några biljetter och det fick vi som tur var!! 
Men dom hade stängt av arenan för oss så vi hade bara tillgång till en kiosk och toaletter, vi fick inte gå till baren och så, nej det var bara för brynäsarna det... dålig stil som fan, vi som för en gångs skull skulle dricka lite öl när vi var inne på hockey. Vi skulle ju dricka innan matchen också men ville få tag i biljetter så klart, och då fick man inte lämna arenan sen...

Till hockeyn så skulle jag fixa håret tänkte jag, så jag skulle prova göra som Madde lärt mig, tupera upp luggen till en "rockabillyfrisyr"  ashäftigt! men Jonny tyckte det såg för konstigt ut så jag fick kamma ner den tills vi skulle åka =P


Som Rockabilly, jag satte även undan håret i nacken sen så att det såg ut som att jag hade uppsatt framifrån...


Sen fick det bli så här, uppsatt i nacken åsså bara nerkammat i luggen...

Idag så skulle Thilde och jag ut och åka pulka, men hon gillade inte att sitta i pulkan så hon gick bredvid mig. Vi gick runt området här hemma och fick sällskap av en katt hela vägen hem, det tyckte Thilde var jättekul :o)


Thilde ute och promenerar


Hon kände på grannarnas buskar lite :o)


Vi träffade på Hampus när vi kom hem


Katten som gjorde oss sällskap

När vi kom in så var det dags för lunch. Vi åt lite lasagne och hård macka, kolla in Thildes lillfinger :o)





Det var min helg det... I morgon ska man jobba och upp tidigt igen. Nu ska jag lägga in lite ny musik i min mobil och sen ska jag dammsuga, sen är det dags att börja med middag, vilket jag inte skänkt en tanke än idag! Vi får se vad det blir...


Småbarnsdieten

Ett annat dietförslag:
Beach 2009 är räddad. Här kommer en tvärsäker metod.


Glöm GI-metoden, nu gäller Småbarnsdieten Har du provat alla metoder utan resultat läs nedan 100% säkra metod för att komma i form till sommaren. Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram:

Dag 1
Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.
Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.

Dag 2:
Frukost:
Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker.
Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en från lekparken medtagen cigarrettfimp (som de övriga familjemedlemmarna tvingar dig att spotta ut) med en isbit.
Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.
Middag: En sten eller en torkad ärta, tryck först upp den i vänstra näsborren. Blanda ner läsk i potatismos. Ät med sked.

Dag 3:
Frukost:
Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna.
Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt. Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.
Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).

Dag 4
Frukost:
En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blivit mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingorna.
Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban från soffan och ät upp resten av den.
Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.

Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion. Här är några exempel:

* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig ur butiken.
 
* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden, skrik medan du springer.

* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.


Tvättråd!

Vattentvätt

Baljan betyder att varan kan vattentvättas i maskin eller för hand. I baljan står det gradtal som skall användas.


Sträcket under baljan manar till extra försiktighet. Tvätten skall tvättas i maskin vid angiven temperatur. Maskinen skall vara halvfull. Centrifugering endast en minut. I separat centrifug endast en halv minut.

Handtvätt
Lös alltid noga upp tvättmedlet i vattnet innan plagen läggs i. Strö eller häll aldrig tvättmedel direkt på plagg och låt inte kulörta plagg ligga i blöt, då kan det bli färgskador. Undvik blötläggning.

Endast för hand. Max 40ºC. Ingen gnuggning, ingen vridning.

Ej vattentvätt.

VARIANTER PÅ OLIKA TVÄTTSYMBOLER

Vissa importerade textiler kan ha symboler som har annan utformning än våra. Siffrorna 1,2 och 5 över baljan anger normal tvättprogram. Strecket under baljan och siffrorna 3,4,6,7,8 och 9 överbaljan anger dels varför sig, dels tillsammans, att strykfri program skall användas. Detta innebär att tvättmaskinen fylls till hälften och att textilerna centrifugeras en kort stund.

TVÄTT AV ULL OCH SILKE
Plagg av till exempel obehandlad ull eller silke, som enligt skötselrådet är märkta "handtvätt, max 40° C" kräver speciell omsorg. Använd tvättmedel som är avsett för vattentvätt 40° C. Blötlägg inte utan tvätta genast i väl tempererat vatten med noggrant upplöst tvättmedel. Krama plagget i tvättvattnet men gnugga eller vrid inte. Skölj väl. En kort centrifugering ger den bästa avvattning. Skaka gärna stickade plagg då de är halvtorra. Då blir de "fylligare". Lägg grov stickade och tunna plagg att torka på plant underlag.

STRYKNING
Strykjärnet betyder att varan kan strykas. I strykjärnet finns en eller flera punkter som anger stryktemperaturen.

Hög temperatur (högst 200° C). Bomull, lin, viskos, mocka.

Mellan temperatur (högst 150° C). Ull, natursilke, polyester. Låg temperatur (högst 110° C) Polyamid (nylon), akryl.

Ej strykning eller varm mangling. Klorfiber (PVC).

KLORBLEKNING
Triangeln betyder att varan kan klorblekas. I triangeln står bokstäverna "Cl" som är den kemiska förteckningen på klor.

Klorblekning

Ej klorblekning

KEMTVÄTT
Cirkeln betyder att varan kan kemtvättas. I cirkeln står en bokstav, som anger vilken typ av kemtvätt vätska som skall användas.

Tål inte starkare kemtvätt vätska än Perkloreten (perkloreten är den vanligast förekommande kemtvätt vätska).

Kemtvätt vätska som P. Begränsningar i vattentillsättning, mekanisk bearbetning och /eller torktemperatur.

Tål ej starkare kemtvätt vätska än Tvättnafta eller Flourkolväten (triflourtrikloretan).

Ej kemtvätt.
Dessutom finns den nya tvättanvisningen Wet Clean, som betyder professionell tvätt med blandning av vatten och syntetiska tensider.

TORKNING
Fyrkanten är en symbol för torkning. Textilerna skall avvattnas före torkning. En kort centrifugering på högst en minut tål så gott som alla textiler och de flesta går också utmärkt att torktumla. Det viktigaste är att observera den symbol som visar att textilvaran inte skall torktumlas. Torktumling är nämligen den enda torkmetod som kan skada en textilvara.

Torktumling

Ej torktumling

Förutom torktumlings symbolerna kan följande torksymboler förekomma.

Hängtorkning

Dropptorking

Plantorking
Torktumla aldrig plagg av obehandlad ull, då krymper de. Torka inte heller plagg av vit ull i solljus, då kan de gulna.

Fläckbehandling
De flesta fläckar går att ta bort men det finns vissa fläckar, som kräver särskild behandling. Ju förr man tar bort en fläck desto bättre. Gör först ett s.k. blindprov på en sömsmån eller fåll. Fläcken skall lösas upp, inte gnidas bort. Lägg plagget på ett absorberande, rent underlag t.ex. ofärgat, mångdubbelt hushållspapper eller vit frotté. Tag först en liten mängd av lösningsmedlet. Badda på medlet med en vit tyglapp utan att gnida. Bearbeta fläcken utifrån och in mot mitten. Flytta underlaget då och då, allt eftersom fläcken vandrar över. Om du bedömer, att du inte klarar av att ta bort fläcken själv så lämna plagget till kemtvätt. I handeln finns dels färdigblandade fläckborttagningsmedel i vätske eller pastaform, dels vätskor eller pulver, som man själv kan blanda till en lämplig koncentration.

Syror: Citron- eller vinsyralösning: 3 strukna teskedar citron eller vinsyra löses i 2 ½ dl ljummet vatten.

Alkalier: Ammoniaklösning: 1 tsk hushållsammoniak blandas med 2 ½ dl vatten. Ammoniak/tvålvatten: 1 msk tvålflingor, 2 ½ dl vatten, 1 tsk ammoniak. Olika medel till olika fläckar Visste du att man kan ta bort mögel med filmjölk? Nedan följer en lista på hur du tar bort olika sorters fläckar.

Asfalt och tjära: Lacknafta Blod: Blötning i kalt vatten tillsatt med salt (1 msk till 5 dl vatten).

Choklad: T-Röd därefter ammoniak/tvålvatten. Skölj med ljummet vatten.

Fernissa och lackfärg: T-Röd.

Gräs: T-Röd därefter ammoniak/tvålvatten. Kulspets och spritpenna: T-Röd därefter ammoniak/tvålvatten. Skölj med ljummet vatten.

Kåda: T-Röd.

Läppstift: T-Röd eller fläckbortagnings medel.

Mögel: Lägg det angripna materialet i filmjölk och låt det ligga 24 timmar. Skölj och behandla därefter om så behövs med ammoniaklösning.

Nagellack: Aceton. Oljefärg: T-Röd därefter ammoniak/tvålvatten. Skölj i ljummet vatten.

Rost: Citronsyra Stearin: låt stelna. Bryt och plockabort. Kyl ner med iskuber.

Smör: T-Röd Tuggummi: kyl ner med iskuber och plastpåse, bryt och plocka bort. Skölj med ljummet vatten. Vin: Ljummet ammoniak/tvålvatten.


i ljummet vatten.

Rost: Citronsyra Stearin: låt stelna. Bryt och plockabort. Kyl ner med iskuber.

Smör: T-Röd Tuggummi: kyl ner med iskuber och plastpåse, bryt och plocka bort. Skölj med ljummet vatten. Vin: Ljummet ammoniak/tvålvatten.


Utbildningen

Så igår då var jag på utbildningens första dag.
Oj va mycket information vi fick!! Det är så mycket att lära sig! Hela kursen avslutas med ett prov som man måste klara, men frågorna på provet får man ta hjälp av papprena vi fått för att svara på. och det är ju en jävla tur det!! :o)
Men det känns bra att ha kommit igång och börjat jobba faktiskt, det känns som att allting kommer att lösa sig nu, alla ekonomiska problem och så, även om jag själv också förstår att det inte kommer hända efter första månaden på jobbet, det kommer ju ta tid, men ändå :o)

Idag var jag hem till Madde en sväng efter att jag lämnat Thilde på dagis, det känns som att det var så länge sen vi träfffades sist. Det är alltid lika roligt att träffa henne :o) Hon gör mig glad.
Men tyvärr så har hon fått nå fel på sin dator :/ Hoppas att hennes bror kan hjälpa henne att fixa det så den slutar muppa sig och lever rövare =P

Nu ska jag ut och göra rent lite på gräsmattan,. det är en hel del bajs därute nu, har varit slarvig ett tag :/ Sen ska jag in i duschen å sen är det bara att ge sig iväv igen och gå å hämta Thilde på dagis igen :o)

Vi såg dom nu när vi åkte hem hit (Johan och Madde skjutsade hem mig) Då var dom på väg ner till planen där det brukar vara cirkus (Vid OKQ8) för att åka skoter! Men när vi åkte förbi dom så låg Thilde och sov så jag vet inte om hon får åka.


Ariel

Hejsan alla vänner och icke vänner som läser min blogg (med ickevänner så menar jag inte ovänner utan er som jag inte känner :o))

Söndagmorgon och nyduschad, en underbar känsla! Just nu sitter Jonny och Thilde och tittar på Ariel på Disney Channel, det är så konstigt att se dom filmerna igen, jag såg ju dom när jag var liten!!   Thilde gillar den stenhårt! =P

Iaf så fick jag ju reda på svaret från biopsin i fredags... Jag ringde varje dag hela veckan men nej det hade inte kommit nått svar, men så i fredags hade det kommit och det var negativt, men dom la fram det på ett sätt som fick mig att tro att det var något ändå. Men men...

Vi har försökt börja sätta upp Thildes lugg med hårspänne nu för tiden, hon blir så fin då, men tyvärr så gillar hon det inget vidare utan vill ta bort det på en gång...




Sen så upptäckte hon här i helgen att babysittern verkligen var något för henne, så den har hon suttit mycket i, hon till och med sov i den i två timmar i fredags!!


Precis samma stil som far sin :o)

På Alla Hjärtans dag var vi hemma och hade det mysigt hela dan. Jag drack iskaffe med isbitar i form av hjärtan i :o)




Jag gjorde även en ny lekplats till Thilde i vardagsrummet, hon har länge försökt krypa in och sätta sig i nedersta "facket" på TV-hyllan men har inte fått plats, men så tog lilla smarta jag bort hyllan så då fick hon plats och kunde till och med stå där inne :o)




Jag har använt glasögon i helgen istället för linser för jag trodde att min huvudvärk som jag dragits med i en vecka berodde på dom, men sen kom jag ju på att det antagligen berodde på att jag gick och väntade på svaret från biopsin...


Nervös väntan...

Okej, jag skulle ju ringa till sjukhuset efter en vecka för att få svar på biopsin, men det hade inte kommit idag när jag ringde.
Så nu får jag vänta ytterligare! Och det är verkligen det värsta jag vet, att behöva vänta.. Jag vet inte varför jag är så inställd jämt på att det ska vara något negativt? tänk om det bara är en fettknöl? Jag som redan försöker vänja mig vid tanken på att behöva operera bort ett bröst och tappa allt hår!

Neeej lite positiv energi är vad jag behöver, nån som vet hur man skaffar sig det?

Thilde i babysitter

Okej, när Thilde var liten så ville hon inte sitta i babysittern, men nu passar det minsann =P
Hon klättrar i den och gungar lite så klättrar hon ur igen.. fram och tillbaka




När vi gick ner på byn tidigare idag så var jag tvungen att knäppa lite kort på det härliga vinterlandskapet som blivit!!







Det är så underbart!!!!

Grön kyckling

Okej.. jag var ner på Tierp en sväng idag för att handla lite. Bla så var jag till Moniques och kollade på kläder för mitt presentkort som jag fick i present i november =P Dom hade ju REA där, men jag hittade inget som jag tyckte var värt pengarna så jag tog en T-shirt/Top i vitt med Limefärgade blommor på (det är inte så illa som det låter) Och en svart kofta med knappar och skärp i. Topen kostade 99 kr och koftan 149 ordinarie pris. Så när jag har betalat och ska klä på Thilde så hör jag nån fråga om priserna, då var det ju HALVA REAPRISET! Det trodde inte jag så därför sket jag i REAkläderna.. så jävla dum man är!!
Men men... jag är nöjd med det jag fick iaf.. även om jag nog skulle behöva ett par byxor =P

Sen var Thilde och jag till Hemköp och handlade lite, vi skulle till banken för att hämta ut pengar som Jonny fått tillbaka för att jag råkade betala samma räkning två gånger men jag fick inte hämta ut det utan hans ID och hans ID är ju hans körkort och det får han ju inte åka utan... Men jag fick iaf inte ut dom.
Men så gick vi iaf in på Hemköp och handlade hundmat och snus åsså köpte jag grillad kyckling och potatissallad till lunch. Så när jag kommer hem och ska äta det, jag var ju jättesugen på grillad kyckling då :o) Så jag sätter mig ner å ska äta åsså ser jag att kycklingen är som alldeles grön i köttet, men jag var så jävla sugen så jag åt det ändå *rodnar*
Så nu får vi se hur det blir.. börjar känna mig illamående, men det är väl bara för att man sitter och tänker på det...



I natt

I natt kom jag på värsta inlägget som jag skulle skriva, men idag kommer jag inte ihåg nånting av det :/

Såe jag får välan knåpa ihop något nytt istället då :o)
Öhm.. aa vad ska jag då skriva? Idag ska jag iaf ut på en promenad, har inte varit ute å gått på hela helgen nästan, en sväng ner till konsum bara och det är ju inte så långt...
Så Thilde och jag ska ner på byn så fort Musses Klubbhus är slut här, Thilde älskar det programmet! :o)

På tal om tjejen så är hon såå fin i sina kläder idag. Se själv:


Thilde finklädd



Fina fina kjolen :o)


Haha, vi är lite slarviga på att plocka undan efter oss här hemma, så i fredags drack jag upp det sista av min flaska vin som jag hade fått av Madde. Och på morgonen efter så satt jag vid datorn och då kom Thilde med både vinpavan och glaset i högsta hugg :o)



Thilde med vinflaskan

I lördags gjorde vi pizza hemma, det tyckte Thilde var jättegott :o)


Snälla, snälla....

Jag menar hallå??! Af Ugglas.. alltså men jaa...

Melodifestivalen pratar jag ju så klart om.. Jag ville att Bruden i svarta läderkläder, Shirley Clamp och Marie Serneholt skulle gå vidare, åsså blir det inte så! dom jag absolut inte ville skulle gå vidare var Emilia och Ugglan.. åsså går dom vidare!! Snacka om att man blev paff!

Neej uscha.. jag tror att jag får börja rösta själv också innan jag kan klaga ordenltigt =P

Tidig morgon med barnprogram

Haha men oj oj.. Thilde tittar på barnprogram på SVT´s barnkanal nu, och barnen sjunger visor, haha men usch va falskt dom sjunger! Men det är ju sååå sött med barn som sjunger så jag står ut ändå :o)

Fan, jag börjar vänja mig vid att gå upp vid klockan 8 om mornarna nu, lite konstigt, jag som tyckte det var så jättejobbigt till att börja med, men man vänjer sig med tiden antar jag.

Idag har vi pratat om att vi eventuellt ska åka in till IKEa och köpa en TV-bänk, vi försöker ju få våran TV-hyla såld för att ha en TV-bänk istället. Vi fick ett presentkort av mina föräldrar i julklapp som vi har kvar, därför ska vi köpa där, för annars så har jag hittat en jättefin TV-bänl på Jysk för bara 249 kr



Den där har jag tittat på på Jysk, för den ser ut att matcha vårat databord och databordet matchar soffans fötter (i färgen menar jag ju då) Men vi får se.. vi får kolla p IKEA om vi hittar nått fint :o) Om vi åker in, vi har inte bestämt nått än. Det blir så dumt när man håller på å bestämmer en massa för det brukar ALDRIG bli som vi vill ändå! haha vi är lite dåliga på att följa planeringar båda två tror jag =P

Främmande en snöig fredag

Jag fick lite främmande idag på förmiddagen, det var väldigt trevligt. Madde, Johan och Tessan kom hit och fikade lite.  Men jag skämdes över att jag inte hade något som helst fikabröd! Men jag kan ju inte mig till affären så lätt så jag får skylla på det =P

Det snöar lite här idag :o) Det är sååå mysigt!! Jag har funderat lite över det här med blogg... hur ska man skriva egentligen? för just nu så tycker jag det verkar mer som en dagbok än som nått annat =P

Men mest så har jag ju den för att få skriva av mig lite, med tankar och känslor och så.

Dom ringde från jobbet i Gävle igen!! Så nästa torsdag nu så ska jag dit och dom ska bedöma om jag passar för jobbet, så det ska bli kul!

Jag har upptäckt att jag har alldeles för få pratglada vänner på msn =P det är fan aldrig nån som är online samtidigt som mig och är dom online så skriver dom inte! muppar *skojar*


Lite mer bilder som inte hör till förra inlägget


Thilde diggar musik

Jag åt glass med kolasås och strössel här en dag och bev lite fundersam över texten på glasspaketet. Längst ner i vänstra hörnet, ser du vad det står?






Med ÄKTA grädde. Då frågar jag mig, vad är det om det inte är äkta grädde då? Vad är egentligen oäkta grädde?

Seg på att uppdatera

Ja ni får ursäkta att jag inte skrivit på så länge, men jag har haft fullt upp och har inte direkt varit på humör för att skriva.
Min vecka har varit fullbokad tycker jag det känns som, har haft fullt upp hela dagarna.

Vi börjar från början med måndagen: Jag ringde sjukhuset för länge sen och bad om en tid för att kontrollera en knöl som jag hittade i bröstet, så då fick jag träffa en läkare i måndags som skulle kolla den. Jag hade ju hoppats på att hon skulle säga att jag inbillade mig och att det inte fanns nån knöl, men hon kände tydligt en knöl sa hon, så hon ville att dom skulle göra en biopsi inne i uppsala så jag fick en remiss dit. Dom hade bara öppet tisdag-torsdag mellan 12.30-14.30.

Tisdag: Thilde var på dagis, men direkt efter att jag lämnat henne så gick jag hem till Madde å käkade lite frukost med henne och väntade på att tåget skulle gå, jag skulle åka in med tåget kl 11.05 bara för att få det överstökat så man slipper gå och fundera så hemskt. Så väl inne i uppsala så gick jag direkt upp till sjukhuset, väl där så hade jag ju ingen aning om vart jag skulle ta vägen, men det kom fram en tant från röda korset som hjälpte mig att komma rätt. Så fick jag sätta mig och vänta på att mitt nummer skulle komma, jag fick nr 70 så när dom började med numren så börjar dom på nr 71! Så jag fick gå å säga till för att slippa sitta och vänta så länge.
Och så vart det då min tur... Jag fick gå in och klä av mig på överkroppen och fick på mig en sån där sjukhusrock för att dom lättare skulle komma åt. Så fick jag ligga på rygg eller snett på sidan och så kom läkaren med verktygen! Oj oj innan jag såg på nära håll! Jag trodde ju att det skulle vara som man ser på TV:n när dom ska göra biopsi, en stor tjock metallgrunka med en klo längst ute och ta en stor bit av min tutte, men så var det inte utan en liten tunn nål var det bara. Så stack han, och det gjorde inte så farligt ont, men sen skulle han sticka en andra gång och då lixom pumpade han runt i bröstet i knölen och fy satan så jävla ont det gjorde!!! Jag hade jätteont i flera timmar efteråt men till kvällen så var smärtan borta faktiskt. Så nu får jag vänta till nästa vecka på svaret.


Den här häftiga statyetten stog strax innan ingång 70 på ackis, den var lite häftig tyckte jag.


Jag tyckte så synd om änderna vid svandammen, dom såg ut att frysa så hemskt!!


*Brrr*



Onsdag: Thilde till dagis på morgonen och sen gick jag hem och tvättade lite innan jag skulle med lillasyster till sjukhuset. Det var bestämt att Madde skulle hämta Thilde på dagis men det blev inte så för att hon fick åka in till uppsala. Så jag fick hämta Thilde innan vi gick till sjukhuset istället.
Åh så rädd Thilde blev när hon fick se läkaren!! Hon började grina och skulle gå åt andra hållet tyckte hon, men efter ett tag så lugnade hon ner sig och lekte med dörren, öppnade och stängde, öppnade och stnängde, men det gick bra.

Torsdag: Det är ju idag ja... Jaa morgonen började ju med att gå till dagis och lämna Thilde som vanligt och sen gick jag hem igen och åt lite frukost och sen ringde Madde så när jag pratade med henne så sa hon att hon höll på å dammtorkade så då tänkte jag att då kan ju jag med passa på att göra det! Vi brukar ju göra så hon och jag, passa på att städa och diska samtidigt som vi pratar i telefonen. Så vi pratade i ungefär två timmar och vi hann båda två städa hela huset, eller jag städade bara nedervåningen, men dammade båda hyllorna i vardagsrummet och dammtorkade hyllorna i köket och panelen i både köket och hallen. Så det blev riktigt snyggt här. Sen vr det dags att gå och hämta Thilde så då tog jag på sånna där tyngder som jag köpt, som väger 1.2 kg åsså har jag en på varje fot när jag promenerar för att bränna lite extra fett när jag ändå är ute.  Så dom var på både på vägen till och hem ifrån dagis.

Det tar ca 40 minuter att gå till dagis hemifrån, så det blir 80 min x 2 varje dag Thilde är på dagis, det borde ju märkas på vågen snart hoppas jag! :o)


Sjukhuset

Jaha så har man varit på sjukhuset idag då.. Thilde skulle til tandis för första gången, men det blev aldrig av.. Min mobil ringde två gånger i morse men jag ville inte svara för Thilde hade sovit så dåligt i natt åsså låg hon på min arm och sov då, så då lät jag det vara, men då visade det sig att det var från sjukhuset och tandläkaren dom ringde för att säga att tandläkaren inte var där idag så vi skulle få komma nån annan dag. Men det kunde ju inte jag veta =P Aja iaf så fick jag komma in till doktorn jag iaf för att undersöka min knöl i bröstet och hon kände den tydligt så jag ska få åka in till uppsala och göra en biopsi, det tycker jag låter jäääätteläskigt!! Men men..

Men hon trodde inte att det var cancer iaf.. å det var ju skönt att höra, för det kändes inte som nån cancerknöl sa hon.. Hon trodde att det var nån cysta eller så, men det visar sig ju när provet är gjort. Men jag kan inte hjälpa att jag blir nervös, för det blir jag!

Iaf så tänkte jag ju då berätta lite om min helg, i lördags så var vi på hockey, helt underbart kul!! Som vanligt =P Det böev lite hett i klacken en sväng, men det var ingen större fara, dom fick spola om isen och så. Efter det så käkade vi på MAX i Uppsala, gottigottgott kan jag lova!
Igår (söndag) så kom Jonnys farmor och farfar och hälsade på en sväng, men dom var inte här länge, bara en timme ungefär. Sen låg vi i soffan hela dan i stort sett =P Jag var iväg till affären en sväng på kvällen bara för att få en promenad.

Idag när jag var på sjukhuset så kom Madde och Johan och passade Thilde så jag slappa ha med henne in till läkaren, vad gjorde jag utan er?! <3 Jag träffade på en tjej som heter Ida när jag väntade på bussen ( jag fuskade och åkte buss ner idag för vi kom iväg så sent hemifrån) henne har jag pratat med förut, det var hon som fixade jobb åt mig på ProVoice i Uppsala :o) Hon var gravid hon med och skulle ha barn i maj, men oj vilken liten mage hon hade!! Hon hade fått problem med njurarna under graviditeten så hon hade nån slang i ryggen och nån påse på benet, jag antar att det var som en kateter som var kopplad direkt till njurarna. Jag tyckte så synd om henne! Men oj vad hon gick, hon gick fan nästan fortare än mig!! Det visade sig att hon och jag bor nästan grannar :o) Hon bor bara en "lägenhet" ifrån oss.

I går så fick Thilde komma ur vagnen inne på Konsum och även gå en bit på vägen hem och oj va kul hon tyckte det var!! Synd bara att det tar sån tid =P För det första så vänder hon sig om helt så fort det kommer en bil, fäör hon vill titta på dom, och sen så börjar hon alltid gå åt fel håll då :o) Å sen så tar hon ju inte så stora steg heller, och ska titta på så mycket plus att hon ville gå fram till alla träden och titta på dom och det kommer ju ett träd ungefär var tredje meter eller nått åsnt. Så hon fick inte gå så där jättelänge för jag började frysa, och oj så arg hon böev när jag tog upp henne!! Hon skrek och spände hela kroppen så jag höll på att tappa henne! :o) Hon är rolig mammas lilla donna, då gillade inte hon sin mamma kan jag skvallra =P


Här är lite bilder från promenaden i fredags.


Thilde ville köra ett snöklot i vagnen


Thilde ute och går


Thilde ville inte att snöklotet skulle åka med nå mera. Det fick hoppa av :o)


Nu ska jag städa lite så jag får något gjort idag.

Pusss

RSS 2.0