Bad day

Ja idag är en dålig dag känner jag. Vaknade i morse och kände mig superirriterad! Allt får mig att explodera! Och självklart så går ju inget som det ska när man är på sånt humör heller. Skulle plocka av från bordet så tappade jag en tallrik i golvet så det stänkte över hela golvet. Tappade smörkniven i golvet med kladdiga sidan ner osv osv osv... Dessutom känns mina ögonlpock så tunga, så dom vill åka igen hela tiden, är supertrött! Skulle kunna somna sittandes här nu faktiskt. Förhoppningsvis så blir det bättre snart..

Thilde var ut en sväng idag och skulle leka men hon frös så hon ville komma in istället. Då fick hon ändå på sig mössa, vantar och två tjockare tröjor tussan <3 Så nu är hon uppe på sitt rum och leker :o)

Simon ligger i vagnen och sover. Han har börjat flina som fan när man busar med honom, det är så mysigt! Om man flummar lite för honom så flinar han eller om man blåser lite lätt <3

Myggor är det till förbannelse i år!! Det går knappt att vara ute!! Dom till och med letar sig in innanför myggnätet i vagnen! Så inte ens simon går säker stackarn.. Thilde har redan fått massor med myggbett hon.

Vad har hänt här då den senaste tiden? inte mycket faktiskt, det har varit ganska lugnt. Kommer faktiskt inte på något alls nu =P

Jag rasar i vikt förresten! Måste bara få tala om det :o) Det är såå roligt! Byxor som satt tajt i midjan innan jag vart gravid är nu helt plötsligt för stora i midjan :o) Det känns underbart faktiskt. Men lite synd bara då att man knappt kan ha några kläder längre, allt hänger som sopsäckar på en.. Häromdagen var vi till Bina och hälsade på en sväng, hon "vaktar" sin svärmors hund och lägenhet medans svärmor är borta och då hade jag på mig ett par manchesterjeans som jag inte har kunnat ha sen jag gick i skolan!! och jag kommer inte ihåg om jag ens kunde använda dom på gymnasiet eller om det går så pass långt tillbaka som högstadiet, men det har jag svårt att tro. Iaf så är det superkul! :o)

Nej nu vaknade Simon så nu ska jag ta hand om honom..


Puss <3

Barnbus

Ja igår kändes det som att vi hade hela huset fullt av barn, det var så mysigt!! Anders och Mia var här med sina barn, Wilma och Melvin. Thilde och Wilma busade och lekte jättemycket, det var så härligt att se :o)

Idag ännu så länge så är vi bara inne, för målarna som ska måla om huset är här och förtvättar så det står en stor skylift på gräsmattan.

Lite bilder från igår:


Alla barnen i saccosäcken <3


Melvin är ju bara såå söt! <3


Melvin


Wilma


Thilde <3


Simon tränar nacken och självklart hjälper storasyrran till <3


Simon <3

Nu börjar målarna bli färdiga så nu ska vi snart bege oss ut i solskenet. Dom till och med tvättar av fönsterna på utsidan :o)

Puss <3

Blåshål...

Ja det är synd att det blåser så jävligt här hemma hela tiden! Man är ju livrädd för att ta ut Simon... Men vi har varit ute i stort sett hela dagen idag.
Thilde har badat för första gången ute i år, det tyckte hon var jättekul! Vi satte hennes rutschkana i poolen så hon fick åka ner i vattnet :o)

Simon har haft ont i magen idag... Jag som trodde att det faktiskt vart bättre av dropparna, för igår var han jättelugn och fin, men tji fick jag... Fast iof, om dom bara funkar varannan dag som det var nu då så är jag glad, då slipper han ha ont varannan dag åtminstånde!!

Lite bilder från idag:


Superskoj att åka kana!


Sötnosen! <3


Spike <3


Bubba ville inte riktigt vara med på kort <3

I morgon ska vi eventuellt ta fram Thildes stora pool. Den hon badade i idag har vi fått låna av Madde och Johan så Simon kanske kan bada i sommar. Thildes är ju lite större, så det är smidigare med en liten om han ska bada sen när han kan sitta :o)

Hmm vad mer...? Imorgon kommer Anders, Mia, Wilma och Melvin hit, det ska bli trevligt, vi träffas ju så sällan nu!


Fan jag börjar svälla i halsen! Jag började känna av det i torsdags efter marknaden. Men det är en lite annorlunda "förkylning" mot hur det brukar vara, för nu får jag bara ont i halsen på eftermiddagen/kvällen, men i vanliga fall är det ju tvärt om, att man har ont på morgonen och sen blir det bättre... Men.. jag är inte som alla andra jag ;o)

Puss <3


Härlig dag!

Ja den här dagen känner jag mig riktigt duktig faktiskt!
Vi vaknade tidigt, före klockan 8 så innan klockan var 9 hade både jag och Thilde duschat. Sen fick Simon sig en ordentlig tvätt han med, tänkte bada honom först men han var så fryssen så jag lät bli.
Sen käkade vi frukost och mös lite innan vi gjorde oss i ordning för att ta bussen ner på byn och handla lite. Var nere nån timme innan vi åkte hem igen och upptäckte att jag glömt köpa toalettpapper, så vi åkte inom tidsgränsen så kunde åka på samma biljett ner igen och köpte toalettpapper. Men innan det så hann vi spela lite boll i lekparken Thilde och jag. Ni vet sånna där bollar som är tunga (fyllda med vatten) Som man ska kasta nära en liten boll? Heter det boule kanske? Lite sånt spelade vi iaf innan Simon hann vakna och var hungrig. Så hem och mata honom och sen gav vi oss av igen, ner på Tierp och köpte toalettpapper.
Sen när vi kom hem så höll Jonny på och klippte gräsmattan för fullt så Thilde var kvar ute och lekte, det kom en massa barn hit och lekte med  henne också! Simon sov kvar i vagnen ute medans jag städade inne, hann dammsuga innan han vaknade, så satt han i babysittern medans jag skurade.

Det känns så konstigt att Thilde är ute själv och leker nu! Man är ju hypernervös att hon ska försvinna så man står i fönstret mest hela tiden för att hålla koll =P

Igår var det marknad här i Tierp. Jag och Madde gick ner tillsammans, så mötte vi upp hennes mamma på vägen ner.
Thilde var så duktig! Visst tjatade hon om att hon ville ha både det ena och det andra, men jag tycker hon var duktig ändå!
Vi tog syskonvagnen som vi har, så Thilde och Robin fick åka i den medans Simon så klart fick åka sin vagn =P Men Madde ville aldrig mer ta syskonvagnen när vi ska ut nå mer =P Den var visst väldigt tung att dra, plus att den drar snett så hon fick nog ganska ont i armen tror jag =P
Jag drog ett tag jag med men fick ont i magen så jag pallade inte så länge...

Nej nu blir det fredagsmys!!!

Puss <3

Det regnar över oss idag

Lite tråkigt väder idag men förhoppningsvis blir det bättre tills imorgon då det är marknad! :o)

Igår var jag, Thilde, Simon, Madde och Robin till lekpark och lekte, det var jättemysigt! <3

Idag har vi ännu så länge inte hunnit gjort något, Simon har haft väldigt ont i magen hela dagen, så han somnade inte ordentligt förrän kl 14 här, innan dess så har han bara gråtit hela dagen stackarn... Jag lovade Thilde att vi skulle gå ut och leka när han somnat men då hann det börja regna =/
Nu står det lite städning och så på schemat. I morgon är det dags för marknad så jag vill hinna med så mycket som möjligt här hemma idag så man kan ta det lugnt där imorgon :o)

Tänkte även dela med mig av lite mera kort på barnen :o)

Det är helt galet så mycket man kan älska sina barn! Jag förstår inte! <3 <3 <3


Simons första bad


Underbaraste tjejen i världen! <3



Simon smakar pappas finger <3


Sötnos! <3


Simon funderar lite <3


Munnen full med saft :o)

Sådan, nej nu ska jag försöka göra lite nytta här hemma också. Diskmaskinen är iaf avklarad för dagen :o)

Puss <3

Är dom inte riktigt kloka i huvudet?

Jag känner att jag inte är så påläst när det gäller amning så jag tänkte att jag skulle kolla upp lite info om det för att veta mer vad som gäller och så.
Jag hittade en sida på en gång som hade olika alternativ med länkar som man kunde klicka på för att få info, så jag ville läsa om varför barnet bits vid amning för det gör Simon ganska ofta, där fick jag fram att, precis som jag misstänkt, han blir störd när det blir för stojigt runt omkring, han vill ha lugn och ro när han äter. Men det som förvånade mig var deras alternativ för att få barnet att släppa!!

Den här texten är kopierad direkt från sidan.

"Håll ett finger på barnets haka och när du känner att det är på gång så tryck ned hakan så får barnet ingen kraft att bita. Du kan också försiktigt knipa om barnets näsa eller dra barnet intill bröstet så det får sämre med luft - då släpper det. Du kan också få barnet att släppa taget genom att sätta in ett finger i mungipan på det, så vakuumet släpper."

Det första kan jag gå med på, att sätta ett finger på hakan så han inte kan bita.
 Men att hålla för näsan på honom så han inte får någon luft? Eller trycka honom mot böstet så han inte får någon luft? Skulle någon normal mamma verkligen göra så?


Sen till livet här hemmavid då, det är ganska lugnt och skönt, eller var iaf. Thilde var ju två dagar på dagis i veckan, underbart roligt tycker hon. Men nu är hon ju sjuk igen... Feber och diarré så det står härliga till. Tycker så jävla synd om henne!!

Simon börjar bli bättre med det mesta faktiskt. Idag får han sin sista dos penicillin så får vi se om han verkar få mindre ont i magen efter det då :o)

Igår åt vi fisk och äggsås med potatis till middag, det är sååå gott!! Jag kan äta hur mycket som helst av det tror jag. Och faktiskt så måste jag erkänna att det är jävligt lätt att göra också :o)



Nej nu kommer jag inte på något mer att skriva om... Eller jo, måste ju anteckna att årets första åskoväder härjade i natt. Jag kom inte ihåg det själv när jag aknade, men så frågade Jonny om jag märkte att det åskat i natt, då mindes jag att jag vaknat någon gång i natt med hjärtklappning och var jätterädd, men jag visste inte varför, men antagligen så hade jag hört åskan då.

Puss <3

Anna Bergendahl

Ja Anna Bergendahl vann ju melodifestivalen i år...
Jag gillar verkligen hennes låt, men någonstans i slutet av graviditeten så kunde jag inte lyssna på den utan att börja gråta, och det sitter i fortfarande! Tårarna stiger i mina ögon när jag hör den här låten, men jag vet inte varför...






Bakdag för lilltussan <3

Ja idag har Thilde fått baka bullar med mormor. Det tyckte hon var roligt :o)

Mamma och bina kom i morse kl 10 och åkte hem vid 17.30 så det vart verkligen en heldag, men vart timmarna tog vägen har jag ingen aning om =P

Jag var ut en sväng på promenad med Simon för att han skulle somna i vagnen och sen få sova ute, men han somnade aldrig! Var ute i 30 minuter men han skrek hela tiden i stort sett, jag tog upp honom en sväng och vaggade honom och då sov han nog ca 3 minuter iaf, sen fortsatte han skrika... Men väl hemma så somnade han i vagnen iaf så jag fick dona lite ute på tomten.

Lite bilder från dagen:


Mitt hjärta! <3


I full fart med bakningen





Pensling av bullar pågår :o)


Förkläde måste man ju ha när man ska baka :o)


Lite mys måste ju hinnas med emellanåt <3


Hon ser så kaxig ut på den här bilden så :o)


Lite gungande hanns med också under dagen :o)


Simon var så klart också med idag <3

Puss <3

Mera bilder

Ja nu kommer det lite mer bilder på Lilleman:


Ville du nått eller...?


Ja två iaf.. Det tar sån tid att ladda upp bilder så jag orkar inte sitta med det nu. =P


Vi var till BVC idag. Han växer iaf lillkillen :o) Han vägde nu 4560 gram och var 53.5 cm lång :o) Hermine tyckte han var så fin så :o) Alltid lika kul att höra.
Jag ska prova köpa sempers magdroppar till honom för att se om han kanske blir lite bättre i magen av dom. Han har lite ont i magen som det är nu, men om det är kolik eller om det är pga penicillinet vet vi inte riktigt, så jag ska prova med dom dropparna och se om det blir bättre :o)

Annars har det inte hänt så mycket här. Simon var lite trasslig i natt så han var vaken nästan en timme vid kl 3, åsså skulle vi upp tidigt i morse för att vi skulle vara på BVC 9.30! så jag var ganska trött här mitt på dagen och slocknade på soffan =P Sen gick jag upp och la Thilde för att sova middag, så när hon somnat så tog jag med mig simon upp och så sov vi en liten stund till, såå skönt och välbehövligt!

Han har börjat bli röd i stjärten igen lillgossen.. Tycker så synd om honom för man märker verkligen hur ont han har av det... Så fort man ska tvätta rumpan på honom så illvrålar han... Lilltussen <3

Thilde är verkligen populär hos lillebrorsan, så fort han hör henne nära eller att hon kommer i hans synfält så ler han :o) Jag kan ju inte säga så fort han ser henne iom att han inte ska se så långt än, men det är precis som att när han får syn på henne så blir han glad :o) Och vem blir inte det? =P

Gudars, det finns så mycket kärlek i min kropp för mina barn så jag kan inte ens sätta ord på det. Bara jag tänker på dom så pirrar det i magen, helt sjukt!

Ändå känner jag mig så taskig mot Thilde. Hon är ju så van att mamma alltid har tid för henne och så nu får hon vänta hela tiden... Men hon är så duktig, för hon klagar aldrig. Det är precis som att hon förstår att det måste vara så... Men sen så försökere hon ju köra med mig också märker jag. För så fort jag sätter mig och ska amma Simon, så antingen är hon hungrig och vill ha något att äta, eller så är hon törstig, precis som att jag inte ska få sitta där med honom. Men då bara säger jag att hon får vänta för att simon måste få äta han okså och sen är det bra. Sen när Simon har ätit klart så vill hon ändå inte ha något =P


Mitt härta! <3

Puss <3

Lite bilder

Ja äntligen har jag fått fingrarna ur och lagt över bilder från mobilen till datorn så jag kan dela med mig till er :o)


Thilde och Bubba myser i soffan

Tyvärr så är det ju inte så jättebra kvalitet på bilderna, då jag har en värdelös kamera på mobilen, men det får ni stå ut med haha!


Min busunge! <3


Simon <3


Simon när han mådde som sämst på sjukhuset... Fy fan va jag led med honom!!


Lite piggare och gosar med mamma <3


Så här skönt tyckte han att det var att bli av med sonden ur näsan! :o)

Det var iaf lite bilder.. Ska tömma Jonnys mobil så fort han slutat prata i den så då kommer det lite fler bilder igen :o)

Det lunkar på ganska lugnt här hemma nu.. Thilde verkar acceptera Simon mer och mer, hon brukar sitta och passa honom när han sitter i babysittern och vill även pussa på honom nu! Framsteg säger jag bara :o)

Mamma var hit en snabb sväng igår och lämnade varsin kasse med kläder och så till barnen, gissa om det var någon som vart lycklig? Thilde älskar presenter :o)

Idag ser det riktigt mulet oh tråkigt ut ute, vi som hade tänkt gå ut allihopa sen och kratta och ha oss på tomten, men det ser ut som att vi får ta det någon annan dag istället..

Jag är såå nyfiken på Maddes nya lägenhet!!! Måste ta mig dit någon dag snart och hälsa på :o) Hon bor ju så nära mig nu, det kunde inte bli bättre! :o) Nu kan vi träffas varje dag om vi vill! <3 I Love it!

Förresten... Om ni har ett kinkigt barn (spädbarn) så skaffa en vibrerande babysitter! Dom är guld värda kan jag lova. Simon är ganska gapig och gnällig av sig och vill jättegärna vara i mammas famn hela tiden, men det är ju bara att se det realistiskt, det funkar inte att ha det så med en 2½ åring i huset också =P Men då funkar det jättebra att sätta honom i den, han blir jättelugn och somnar gärna i den :o) Vi hade tur så vi fick ju en av Madde och Johan så vi slapp köpa en ny =P

Kände mig riktigt duktig i morse förresten, bakade scones till frukost! Det är så gott!! Dessutom så tror jag att det är brödet Thilde tycker allra bäst om också, hon äter aldrig så bra till frukost som när hon får scones :o)

Nej nu är det dags att ge Lilleman mat ser jag. Jag försöker hålla ganska hårt på att han ska äta var tredje timme, för han är så fruktansvärt snuttig så om han fick som han ville så skulle han ligga vid tutten hela tiden =P Men iom att han verkar ha ont i magen så är inte det så bra, för dom får värre ont i magen om dom äter hela tiden, om det är kolik vill säga, så då försöker jag hålla det til var tredje timme, då får han äta 5 minuter, sen ska han rapa, sen får han äta 5 minuter till och sen rapa igen, och sen om han orkar så får han 5 minuter till :o) Så en kvart äter han allt som allt per tillfälle.

Puss <3

Lilleman, lilleman...

Min lilla Lilleman ligger och sover.. Thilde med. <3
Jag är så imponerad av Thilde, hon är så duktig! Det kan ju lätt bli så att barn blir avundsjuka när det kommer en nu familjemedlem in i familjen men jag tycker hon tar det väldigt bra! Visst blir hon avundsjuk och har bärjat trilskats lite mer, men hon är ändå så underbar!! Inga problem med nattning eller så nu även om det nu för tiden oftast är Jonny som lägger henne, men i kväll la jag henne och läste godnattsaga och det är inga problem alls! Hon säger godnatt efteråt och vill ha puss och kram och sen lägger hon sig på sidan och kramar vovven och då kan man bara gå ner så somnar hon själv... Hon ät så duktig och jag är sååå stolt över henne!!!<3

Simon då. Han växer tror jag, men inte så där överdrivet fort =P Än så länge hänger jag med iaf haha! Han äter ju penicillin nu. Just det, jag har inte skrivit något om det här på bloggen nej. Han vart sjuk förra måndagen. Vi märkte både Jonny och jag att det var något på tok med honom. Han var inte som han skulle, plus att han andades jättefort, Jonny läste på nån sida att dom inte ska ha mer än 60 andetag i minuten, Simon tog 88 andetag på en minut! så när jag kollade tempen på kvällen hade han 38.5 så vi ringde 1177 och dom sa åt oss att åka direkt in till ackis. Och om dumma jävlarna (ursäkta språket, men dom höll på att skrämma livet ur mig) frågade om vi hade nån mobil med batteri i. Ja sa jag, det har vi. "Ta med den då och händer det något på vägen in så ringer ni direkt till 112"!!! Då la jag på luren och grinade jävlar anamma. Jonny gick upp och hämtade Thilde som sov så skönt i sin säng och ringde samtidigt till grannarna och sa att vi kommer och lämnar henne nu. Räckte henne över staketet till Svempen och sen tillbaka in igen, kastade på Simon kläder och in i bilen, full spruta in till barnakuten!

Där undersökte dom honom, men han andades inte lika fort när vi kom in dit, men hon ville ändå övervaka honom över natten så vi vart inskrivna på infektionskliniken. Enligt läkaren på natten då så skulle vi antagligen få åka hem dagen efter, efter morgonronden.
Men så blev det inte.. Han vart sämre under natten och på tisdagen var han fullständigt lealös... Han rörde sig knappt och orkade inte äta, inte sparka.. han bara sov och sov... Till slut satte dom in en sond så han fick sondmatas och så fick han en "infart" i huvudet där han fick intravenöst antibiotika. Men det var så hemskt att se honom så... slang i näsan och nål i huvudet.. Han såg så hjälplös ut.

Och sköterskan som jobbade på natten sa till mig att det var bäst om han låg i sängen som var sval, iom att han  hade feber, så jag vågade ju inte ta upp honom nånting. Så frågade jag sen vid lunchtid om jag inte fick ta upp honom nånting, och då sa dom "självklart, det är bara bra om han får vara nära mamma nu" Vilken lättnad kan jag tala om!! sen var han hos mig nästan dygnet runt...

Vi låg inne till torsdagen då dom fick svar på prover som sa att han drabbats av RS-viruset. Dom sa till Jonny när han var inne en dag att det var tur att vi var inne när han var som sämst. För han var trots allt under behandling men ändå väldigt väldigt illa däran...

Jonny stackarn satt och åkte fram och tillbaka varje dag. Han kom in och hälsade på oss varje dag och hade med sig matlådor åt mig och grejer... Han är underbar min man <3



Iaf så är Simon mycket piggare nu. Nästan helt bra faktiskt. Men han verkar ha ont i magen. Jag trodde att det var kolik först men Hermine (vår BVC-tant) sa att det kan bero på penicillinet också, så vi skulle avvakta med att utesluta mjölk och sånt tills penicillinkuren är över. För som det är nu så skriker han i stort sett varje vaken minut... Och sover gör han inte mycket under dagarna heller tussen... Han verkar ha så ont!!! Så en annan blir ju sittandes i fåtöljen mest hela dagarna och försöka trösta honom.. Ibland skriker han så han blir alldeles svettig. Det är just det som gör att jag blir än mer imponerad av Thilde. Hon klagar inte fastän lillebror bara grinar och grinar...

Nej nu får jag nog väcka Lilleman.. är fruktansvärt trött nu och behöver sova känner jag..

Madde, Johan och Robin har förresten flyttat närmare oss! Det är så kul!! Vi kommer kunna umgås på ett helt annat sätt nu och det känns ruggigt bra <3

Puss <3

RSS 2.0